Rasmus Pinomaa: Ilmastotyötä energiatehokkuudella

Blogit | 08.01.2020

Suomen kemianteollisuus tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2045 mennessä. Haaste on valtava, mutta saavutettavissa teknologisella kehityksellä, investoinneilla tutkimukseen ja kehitykseen ja oikeanlaisella toimintaympäristöllä. Yksi palanen tästä kokonaisuudesta on energiatehokkuus.

Kemianteollisuus toteuttaa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa muun muassa energiatehokkuussopimusten avulla. Tämä tarkoittaa, että teollisuudessa tehdään jatkuvasti fiksuja ratkaisuja energiakäytön osalta. Ei vain siksi, että se on kustannustehokasta, vaan myös siksi, että se vähentää hiilidioksidipäästöjä.

121 kemianteollisuuden toimipaikkaa osallistuu energiatehokkuustyöhön energiatehokkuuskaudella 2017-2025. Nämä kattavat yli 96% koko kemianteollisuuden energiankäytöstä. Tämän kauden aikana kemianteollisuus on tähän mennessä säästänyt jo 400 GWh energiaa, mikä on yhtä paljon kuin 22 000 omakotitalon energiantarve vuositasolla.

Työ jatkuvan parantamisen, kuten energiatehokkuuden, parissa on kemianteollisuudelle jokapäiväistä. Näillä teoilla tehdään arvokasta ilmastotyötä, jolla myös vastataan Suomen kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin. Kemia on osa hyvää elämää!

Lisätiedot

Hiilineutraali kemia 

Rasmus Pinomaa
Asiantuntija, hiilineutraali kemia

Katso myös
Uutiset | 20.01.2020

Jyväskylän yliopisto: Mikrobit hajottavat mikromuoveja ja tuottavat niistä rasvahappoja

Uutiset | 17.01.2020

HS: Kilpilahden hukkalämmön hyödyntämistä tutkitaan

Uutiset | 16.01.2020

Neste ja Remeo ovat Urheilugaalan päävastuullisuuskumppanit

Uutiset | 19.12.2019

Suomen Akatemialta 6 miljoonaa euroa ilmakehän hiilidioksidin hyötykäytön tutkimukseen