Nestori Lautanala: Fuksikampanja käynnistyy – oletko valmis?

Blogit | 10.09.2018

Kiertää 16 suomalaista korkeakoulua syksyn ja talven aikana. Vetää fuksikampanjatilaisuuksia korkeakouluissa. Toimia kemian lähettiläänä. Tavoitteena tutustuttaa uudet opiskelijat kemianteollisuuteen.

Toimin tämän syksyn Kemianteollisuuden fuksikampanjan vetäjänä. Viimeiset 4 vuotta olen ollut mukana Kemianteollisuuden nuorisopaneelissa vaikuttamassa nuorisoviestintään ruohonjuuritasolla. Muutaman vuoden aikana olemme tehneet paljon, muun muassa esiintyneet ChemBio-messuilla ja luoneet Nuori Kemia -Facebook-sivun.

Fuksikampanjan tilaisuuksissa kerron ympäri Suomen uusille opiskelijoille kemianteollisuuden toiminnasta ja alan mahdollisuuksista. Viestin tapahtumista sosiaalisessa mediassa ja yritän tavoittaa mahdollisimman paljon alasta kiinnostuneita. Pääasiallisia kampanjan viestintäkanavia ovat Instagram ja Twitter, joista kampanjaa voi halutessaan myös seurata aihetunnisteen #fuksikampanja takaa.

Kemia on ala, joka ansaitsee tulla kuulluksi ja tunnetuksi. Teollisuudessa tehdään hienoa ja merkityksellistä työtä, ja siitä pitäisi viestiä nuorille entistä enemmän. Ilmastonmuutos, energia, luonnonvarojen säästäminen ja ihmisten hyvinvointi ovat haasteita, joita alalla yritetään aktiivisesti ratkaista. Monissa asioissa on kehitytty todella paljon viimeisen 20 vuoden aikana: Energiankulutus on laskenut alalla 21% vuodesta 1995 ja vedenkulutus on laskenut 60% samassa ajassa. Kehitys on kulkenut huimaa vauhtia, mutta tulevaisuudessa muutos on entistäkin nopeampaa. Haasteiden ratkomiseen kemian avulla haluan opiskelijat kutsua mukaan.

Odotan todella mielenkiintoista syksyä, kun saan matkustaa ympäri Suomea ja nähdä millainen ilmapiiri alan opinto-ohjelmissa on. Uskon, että tulen oppimaan todella paljon kampanjan aikana. Toivon, että pääsen samalla tutustumaan alan yrityksiin, kun kierrän oppilaitoksia. Nähdään siis pian!

Nestori Lautanala
Fuksikampanjan vetäjä

Katso myös
Tiedotteet | 08.04.2021

Ilmasto pelastuu osaamisella − Kuusi hiilineutraaliuteen tarvittavaa strategista kyvykkyyttä ja menestyksen tekijää kemianteollisuudessa

Kannanotot | 26.03.2021

Kemianteollisuuden ja Metsäteollisuuden lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksesta ja siihen liittyviksi laeiksi

Uutiset | 16.03.2021

Oppilaitosten ja yritysten yhteistyö on ammatillisen koulutuksen keskiössä - tarvitaan joustavia malleja ja rahoitusmahdollisuuksia

Uutiset | 15.03.2021

LUMA-keskus Suomi: StarT-Yleisöäänestys 15.3. - 15.4. – Inspiroidu ja äänestä!

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna