Nestori Lautanala: Fuksikampanja käynnistyy – oletko valmis?

Blogit | 10.09.2018

Kiertää 16 suomalaista korkeakoulua syksyn ja talven aikana. Vetää fuksikampanjatilaisuuksia korkeakouluissa. Toimia kemian lähettiläänä. Tavoitteena tutustuttaa uudet opiskelijat kemianteollisuuteen.

Toimin tämän syksyn Kemianteollisuuden fuksikampanjan vetäjänä. Viimeiset 4 vuotta olen ollut mukana Kemianteollisuuden nuorisopaneelissa vaikuttamassa nuorisoviestintään ruohonjuuritasolla. Muutaman vuoden aikana olemme tehneet paljon, muun muassa esiintyneet ChemBio-messuilla ja luoneet Nuori Kemia -Facebook-sivun.

Fuksikampanjan tilaisuuksissa kerron ympäri Suomen uusille opiskelijoille kemianteollisuuden toiminnasta ja alan mahdollisuuksista. Viestin tapahtumista sosiaalisessa mediassa ja yritän tavoittaa mahdollisimman paljon alasta kiinnostuneita. Pääasiallisia kampanjan viestintäkanavia ovat Instagram ja Twitter, joista kampanjaa voi halutessaan myös seurata aihetunnisteen #fuksikampanja takaa.

Kemia on ala, joka ansaitsee tulla kuulluksi ja tunnetuksi. Teollisuudessa tehdään hienoa ja merkityksellistä työtä, ja siitä pitäisi viestiä nuorille entistä enemmän. Ilmastonmuutos, energia, luonnonvarojen säästäminen ja ihmisten hyvinvointi ovat haasteita, joita alalla yritetään aktiivisesti ratkaista. Monissa asioissa on kehitytty todella paljon viimeisen 20 vuoden aikana: Energiankulutus on laskenut alalla 21% vuodesta 1995 ja vedenkulutus on laskenut 60% samassa ajassa. Kehitys on kulkenut huimaa vauhtia, mutta tulevaisuudessa muutos on entistäkin nopeampaa. Haasteiden ratkomiseen kemian avulla haluan opiskelijat kutsua mukaan.

Odotan todella mielenkiintoista syksyä, kun saan matkustaa ympäri Suomea ja nähdä millainen ilmapiiri alan opinto-ohjelmissa on. Uskon, että tulen oppimaan todella paljon kampanjan aikana. Toivon, että pääsen samalla tutustumaan alan yrityksiin, kun kierrän oppilaitoksia. Nähdään siis pian!

Nestori Lautanala
Fuksikampanjan vetäjä

Katso myös
Blogit | 03.12.2018

Anni Siltanen: Suomi eurooppalaisen osaamisen huipputekijäksi!

Uutiset | 28.11.2018

Sähköinen itsearviointityökalu oppilaitosten turvallisuusosaamisen jatkuvaan kehittämiseen

Uutiset | 19.11.2018

Kumitaituri-ohjelma etenee myötätuulessa

Blogit | 08.11.2018

Jussi-Pekka Rode: Game changer - oppisopimuksella yritykselle osaajia

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi