Hyppää sisältöön

Eveliina Kunttu: Ylpeänä kohti uutta viikkoa

Pride-viikko näkyy Helsingin katukuvassa värikkäinä lippuina, keskustelutilaisuuksina ja musiikkitapahtumina. Yksi viikko täynnä ylpeyttä heijastaa vaikutuksensa kauas helteisestä kesäkuusta, onneksi. Näin maailma muuttuu, yksi viikko kerrallaan.

Yrittäjä voi valita. On mahdollisuus olla edistyksen puolella ja valita edistää yhdenvertaisuutta. Työnantajamielikuva ratkaisee hakuvaiheessa monen työnhakupäätöksen. Haluaisin nähdä sen yrityksen, jolla on varaa olla palkkaamatta paras hakija. Osaaminen ja asiantuntijuus eivät kulje yhdessä muotissa vaan ihmisten erilaiset lähtökohdat ovat työyhteisön rikkaus ja voimavara.

Työntekijä voi valita. Yhä enemmän työpaikkaa hakiessa kiinnitetään huomiota työnantajan arvoihin ja näyttäviin ulostuloihin. Esimerkiksi Neste, Kalevala Koru, Lumene ja Bayer ovat viestineet omalla panoksellaan monimuotoisuuden puolesta tällä viikolla. Nämä ulostulot ovat vahvoja viestejä paremman työelämän ja arjen puolesta. Haluan olla ylpeä omasta työyhteisöstäni ja siitä, millaisten arvojen puolella se on.

Kuluttaja voi valita. Voidaan olla yrityksen puolesta, tai sitä vastaan. Ja siksi yrityksen arvoista kertominen on välttämätöntä. Kuluttaja kulkee trendien, mutta myös vastuullisuuden vaunussa. Arvojen kuluttaminen rakentaa yksilöiden identiteettiä. Kuluttajien hyväntahtoisuus näkyy myös suositteluina ja kehuina, hyvänä tahtona jota halutaan levittää eteenpäin.

Yhdenvertaisuus, vapaus syrjinnästä on ehdoton voitto ajassamme. Maailma muuttuu, arvot muuttuvat ja työpaikat muuttuvat ihmisten mukana. Vietämme työpaikalla suurimman osan elämästämme. Ei ole mitään arvokkaampaa, kuin se että työpaikalla voi olla oma itsensä. Mikäpä lisäisi työhyvinvointia enemmän, kuin tieto siitä että sinut hyväksytään juuri sellaisena kuin olet.