Hyppää sisältöön

Eveliina Kunttu: Kesäkatalyytin vinkit SuomiAreenalle!

Kesän suuri politiikkaviikko on täällä. Vaikuttajat, edunvalvojat, lainsäätäjät ja muut valveutuneet ovat taas matkanneet Poriin ja etsivät viikkoonsa ohjelmaa. Etkö tapahtumapaljoudesta tiedä, mihin kannattaisi osallistua? Älä suotta ahdistu, tässä 7 keskustelua, joita ei kannata jättää välistä.

Maanantai 16.7.

Tori.fi:n tilaisuus Kiertotalous pelastaisi maailman – jos me haluaisimme niin klo 11.30-12.30, kauppakeskus BePop. Väite pitää paikkansa ja siksi aiheesta käytävä keskustelu on tärkeää!

Ajatuspaja Toivon ja Kalevi Sorsa -säätiön Suuri väittelykisa klo 17.30-18.30, Purje, kiinnostava kokoonpano eri taustaisia ihmisiä! Aiheet väittelyille poimitaan toivottavasti kesään sopivasti päivän politiikan ulkopuolelta.

 

Tiistai 17.7

Veikkauksen, Arvo ry:n ja Me-säätiön Vastuullisuus ja vaikuttavuus – hyvinvoinnin lähde vai Kankkulan kaivo? klo 14.30-15.30, Antinkatu 5. Vastuullisuus on turvallisuuden ohella yksi keskeisistä SuomiAreenan teemoista tänä vuonna. Toivottavasti keskustelussa sivutaan myös yritysten johtamista arvoilla.

 

Keskiviikko 18.7

Seuturekry Oy:nSuomen Mentorit ry:nTaloudellinen tiedotustoimisto TAT:in ja Yleinen työttömyyskassa YTK:n All Young Panel: Suuri duunipaljastus, klo 16-17, Puuvillan kauppakeskus. Porissa huomattava määrä keskustelua työn tulevaisuudesta tänä vuonna, tässä yksi loistava. Kiinnostavaa on, miten Keijo Pankkirobotti osallistuu keskusteluun.

 

Torstai 20.7.

#Turvallisuustehtävä, riittääkö osaaminen kotona ja työpaikalla? klo 13-14, Puuvillan kauppakeskus. Lavalla visaillaan Uutisvuodon tapaan, mutta turvallisuustehtävien merkeissä. Keskustelu herättänee uusia ajatuksia turvallisuudesta omassa arjessa ja siksi tämä pääsee listalle. Lisätietoa lavatilaisuudestamme löydät täältä. #Turvallisuustehtävä toteutetaan Kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelman, Stora Enson, Työturvallisuuskeskuksen, Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes), Sosiaali- ja terveysministeriön työ- ja tasa-arvo-osaston ja Opetushallituksen yhteistyönä.

Nesteen ja Lassila & Tikanojan Älä tule paha muovi, tule hyvä muovi, klo 17.30-18.30, Antinkatu 5. Muovi on herättänyt kevään aikana paljon keskustelua ja tulee herättämään vastakin. Upea keskustelijakaarti takaa lennokkaan keskustelun ja varmasti monenlaisia näkökulmia muovin tulevaisuuteen.

 

Perjantai 21.7.

Tilastokeskuksen Totuuden ammattilaiset: keskustelua valheen ja totuuden jäljistä, klo 11.30-12.30, kauppakeskus BePop. Keskustelua käytänee luotettavasta mediasta, sananvapaudesta ja valeuutisista. Kiinnostava aihe, erityisesti presidenttien Trump ja Putin vieraillessa suomessa tällä viikolla.

 

Koko viikon vierailukohteet

Kansalaistorilta löytyy erilaisina vierailukohteina Gasum Oy, joka esittelee pisteellä kaasuautoaan. Porin torin laitaan ilmestynyt Tikkurila Oy:n kesäkiertue on myös tutustumisen arvoinen kohde, pisteellä pääsee tutustumaan terassin lakkaukseen ja kertomaan omista kesäpuuhistaan. Tulethan myös tekemään Kansalaistorin teltalle turvalllisuustehtäviä! Löydät telttamme keskeltä Porin Kauppatoria. Nähdään!

Eveliina Kunttu

Kemianteollisuus ry:n kesäkatalyytti