Hyppää sisältöön

Emmi Kosonen: Kesäduunissa Porvoon jalostamolla

Olen Emmi ja vietän tämän kesän harjoittelijana Nesteen öljytuotteiden osaamisen kehittämistiimissä Porvoon jalostamolla. Työtehtäviini kuuluu viestintä- ja koulutusmateriaalien päivittämistä sekä osallistumista osaamisen kehittämisen prosesseihin. Ensimmäiset viikot alkavat nyt olla takana ja olen tästä harjoittelusta erittäin innoissani!

Olen koulutukseltani tradenomi ja aloitin syksyllä 2017 yleis- ja aikuiskasvatustieteen opinnot. Minua kiinnostaa erityisesti, kuinka osaaminen ja asiantuntijuus kehittyvät vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Opinnoissani minua eniten kiinnostaneet kurssit ovatkin liittyneet nimenomaan osaamisen kehittämiseen.

Kun eteeni tuli Nesteen työpaikkailmoitus, jolla etsittiin harjoittelijaa osaamisen kehittämistiimiin, ajattelin heti, että tämä vaikuttaa juuri minua varten tehdyltä kesätyöltä. Työhakemusta varten perehdyin tarkemmin Nesteen arvoihin, visioon ja tavoitteisiin. Vaikka Neste on minulle tuttu yritys, sain paljon uutta mielenkiintoista tietoa sen toiminnasta. Yrityksen panostus uusiutuviin polttoaineisiin ja vastuullisuutta korostavat arvot vahvistivat ajatustani siitä, että Neste vaikuttaa minua kiinnostavalta työnantajalta.

Jo kahdessa viikossa olen oppinut paljon uutta. Työskentely täysin uudella toimialalla on avartavaa ja olen päässyt tapaamaan monen eri osa-alueen asiantuntijoita. Tiimini tekee yhteistyötä laajasti eri toimintojen kanssa. Kesän aikana pääsen myös yhtenä työtehtävänä haastattelemaan eri toimintojen työntekijöitä ja kuulemaan tarkemmin heidän työtehtävistään.

Olen ilokseni saanut huomata, että täällä ollaan kiinnostuneita kesäharjoittelijan omista tavoitteista ja toiveista kesälle ja näitä pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. On hienoa, että harjoittelijana saan mahdollisuuden sekä oppia uutta että syventää osaamistani juuri itseäni kiinnostavista aiheista. Toivon, että tämä harjoittelu antaa minulle yleiskuvan siitä, mistä osaamisen kehittäminen Nesteellä koostuu ja selkeyttää omaa urapolkuani.

Odotan innolla mitä kaikkea kesä Nesteellä tuo vielä tullessaan!

Kesäisin terveisin,
Emmi Kosonen

Ps. Kesän mittaan löydät myös Nesteen muiden kesäharjoittelijoiden päivityksiä eri sosiaalisten medioiden kanavista tunnisteella #SummerWithNeste.