Hyppää sisältöön

Ellenor Wickstöm: Kesä Wallacilla

Tämä kesä on kulunut veritäpläkasetteja tulostaen ja työkokemusta keräten. Ensimmäinen kesätyöni kemianteollisuuden parissa on Wallac Oy:n kalibraattorivalmistuksessa Turussa.

Wallac Oy kehittää ja valmistaa mm. lääketieteen diagnostiikkaa, jota käytetään esim. raskauksien ja vastasyntyneiden seulonnassa. Alunperin turkulainen Wallac Oy on nykyisin osa globaalia teknologiayritystä PerkinElmeriä.

Tiesin haluavani päästä yliopistoon opiskelemaan jotakin luonnontieteisiin liittyvää. Aloitin lukion jälkeen solubiologian opinnot Åbo Akademissa. Kemia ja tekniikan ala alkoivat kuitenkin kiinnostaa minua ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Huomasin kaipaavani laskemista ja yhtälöiden ratkaisemista ja kemian kurssit olivat ne kaikkein kiinnostavimmat. Seuraavana vuona olinkin jo opiskelemassa kemiantekniikkaa Åbo Akademissa. Olen ollut valintaani tyytyväinen ja viihdyn hyvin opinnoissani: kurssit ovat kiinnostavia ja sopivan haastavia ja teekkarit tietysti mitä hauskimpaa porukkaa! Pääaineekseni valitsin prosessikemian ja kandin kirjoittelu alkaa mahdollisesti jo ensi syksynä.

Tuotantotyöt ovat hyvin käytäntöpainotteisia, mikä on mukavaa vaihtelua talven opintoihin. Kemian opinnoissa riittää teoriaa, mutta alan käytännön kokemusta ei lukuvuoden aikana kerry kuin laboratoriokursseilta. Tänä kesänä olenkin päässyt tutustumaan tuotantoon ja sen eri vaiheisiin. Kesätyö Wallacilla tarjosi siis juuri tuota kaipaamaani käytännön kokemusta tuotannon puolelta! Kokemuksen lisäksi tältä kesältä kertyy opintopisteitä ja kandivaiheen työharjoittelu on nyt suoritettuna.

Kesän päätyttyä on varmasti outoa palata yliopistolle, luennoille istumaan ja tenttimateriaalia lukemaan. Wallac on tarjonnut vaihtelua opiskelijaelämään sekä arvokasta työkokemusta. Wallacin kautta sain vihdoin ensituntuman minulle ennestään tuntemattomaan kemian teollisuuteen ja se on entisestään kasvattanut intoani opiskella tällä alalla.

Ellenor Wickstöm

Kirjoittaja opiskelee kemiantekniikkaa Åbo Akademissa ja työskentelee kesän Wallac Oy:llä