Hyppää sisältöön

Biotalouden artikkelikokoelma esiteltiin Pariisissa – mukana kemianteollisuus ja Maija Pohjakallio

Metsäbiotalouden uusia innovaatioita esittelevän julkaisun ovat kirjoittaneet alan huippuosaajat yrityksistä, tutkimuslaitoksista ja yliopistoista. Kemianteollisuus ry:n bio- ja kiertotalouden johtava asiantuntija Maija Pohjakallio on kirjoittanut julkaisuun artikkelin kemianteollisuuden roolista bio- ja kiertotaloudessa.

Artikkelissaan Maija Pohjakallio kirjoittaa kemian osaamisen olevan Suomessa maaillman huippua, ja kemian olevan bio- ja kiertotalouden mahdollistaja. Ilman kemiaa bio- ja kertotalous ei voi toimia. 

Julkaisun artikkeleissa biotaloutta tarkastellaan monipuolisesti.  

Englanninkielisen, 64-sivuisen artikkelijulkaisun Wood-Based Bioeconomy Solving Global Challences julkaisíja on Työ- ja elinkeinoministeriö. Se esiteltiin 29.5.2017 Pariisissa Suomen OECD-lähetystössä jjärjestetyssä tilaisuudessa. 

Julkaisun artikkeleissa biotaloutta tarkastellaan monipuolisesti: biomassoja ja niiden tehokasta ja ekologista käyttöä, tutkimus- ja tuotekehitystyötä, puurakentamista ja sen vaikutuksia hiilijalanjälkeen ja kuluttajien ja kulutustottumusten keskeistä roolia rakennettaessa toimivaa bio-  ja kiertotaloutta. 

TEMin julkaisu on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Julkaisun voi lukea TEMin kotisivulla.  
(suora linkki, PDF) 

Lisätietoja

Kemia mahdollistaa kiertotalouden ja biotalouden 

Lue, mitä mieltä Kemianteollisuus on bio- ja kiertotaloudesta