Hyppää sisältöön

Amanda Kurka: Näin alkoi elämäni ensimmäinen kesätyö

Perhoset lentelevät mahassa, kun henkäisen ja astelen sisään rakennukseen. Olen saapunut kesätöihin Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolle Kemianteollisuus ry:lle. Mielessä poukkoilee kysymyksiä. Täyttyvätkö odotukset?

Tämä on ensimmäinen kesätyökokemukseni, joten en tiedä mitä odottaa.

Mikä sai siis minut  hakemaan kesätöihin tänne? Paikka oli jo osittain tuttu, sillä kuulun Kemian nuorisopaneeliin, joka on osana Kemianteollisuus ry:tä ja auttaa tuomaan tietoa kemiasta nuorille. Sen löysin pari vuotta sitten, kun kemian opettajani kyseli minulta ja muutamalta kaveriltani olisimmeko kiinnostuneita tutustumaan Kemian nuorisopaneeliin. Silloin minulla ei ollut vielä tietoa, kuinka laaja ala kemia onkaan. Monet meistä päättivät kokeilla, ja sen jälkeen olen saanut ihan huikeita kokemuksia. Nuorisopaneelin toiminnan myötä olen päässyt työskentelemään ChemBio-messuilla ja innostamaan muita kemiasta.

Halusin hakea Kemianteollisuus ry:lle myös sen takia, että viime vuonna kaverini – myös nuorisopaneelissa – oli täällä ja viihtyi todella hyvin. Kuulin siis paljon hyvää, ja tiesin jo jonkin verran millaista työ täällä tulisi olemaan. Lisäksi kirjoitan yo-kirjoituksissa kemian, joten paikka ymmärrettävästi kiinnosti. Tilaisuus päästä kesätöihin tänne on todella ainutlaatuinen ja saan varmasti runsaasti kokemuksia. Tämä kesätyö tulee myös vaikuttamaan osaltaan tulevaisuuden alan valintaan.

Nyt ensimmäisen neljän päivän aikana olen päässyt kokemaan jo monenlaista. Olen saanut tietysti tutustua tiloihin – maisema on lumoava! Jotkut asiat, joita olen tehnyt, ovat olleet konkreettisempia, kuten litterointi, joka on yllättävän hidasta puuhaa. Välillä olen taas lukenut tekstejä. Erilaiset kokoukset ovat olleet myös isona ohjelmanumerona, joissa olen saanut kokemuksen siitä millaista työtä täällä pääasiassa tehdään. Olen jo tietoinen siitä, mitä pääsen tekemään ensi viikolla ja luvassa on vielä kaikenlaista. Odotan erityisesti yrityskäyntiä.

Selkeimpänä kaikesta on kuitenkin korostunut paikan hyvä ilmapiiri. Heti saavuttuani pääsin tutustumaan ihmisiin. Työntekijät kaikki tervehtivät ystävällisesti, ja sain jo heti alkuun positiivisen mielikuvan. Tunnen itseni hyvin vastaanotetuksi. Tämä kuva on vain vahvistunut ja kaikilla tuntuu olevan täällä todella hyvä yhteishenki.

Alku vaikuttaa jo nyt mielenkiintoiselta ja työstä on jäänyt tosi hyvä fiilis. Ilmapiiri on mahtava ja olen viihtynyt. Ensimmäinen viikko on vilahtanut nopeasti, eikä se suinkaan ollut hassumpi. Nyt odottelen innolla seuraavaa viikkoa!

Lisätietoja

Amanda Kurka on 17-vuotias Kemianteollisuus ry:n nuorisopanelisti. Kurka on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa Kemianteollisuus ry:ssä.