Hyppää sisältöön

Alina Hekkanen, Aidian: Kesätöissä antibioottiresistenssiä vastaan

Sain mahdollisuuden tulla osaksi loistavaa tiimiä, jolla on selvät tavoitteet ja toimintakuviot. Aidianilla korostetaan kysymistä matalalla kynnyksellä; laatu on tärkeää niin kuluttajalle kuin tuottajallekin.

Hei! Olen Alina Hekkanen, 16-vuotias nuori Espoosta. Syksyllä olen siirtymässä lukio-opintoihin, mutta sitä ennen minulla on vielä lomailua edessä. Jo alusta asti tavoitteenani oli käyttää kesäni mahdollisimman tehokkaasti, minkä vuoksi tulinkin kesätöihin Aidianille. Täällä olen saanut tutustua tehtaan toimintaan ja erilaisiin pakkaushommiin. Kesätyöntekijöitä on myös sivistetty erilaisilla koulutuksilla, joissa on kerrottu esim. paloturvallisuudesta sekä itse Aidianin pakkaamossa ja sen ulkopuolella tapahtuvista töistä.

Aidian on suomalainen diagnostiikkayritys, jolla on Espoossa sijaitsevan pääkonttorin lisäksi paikallistoimistoja 12 eri maassa. Laaja toiminta vaatii kehittynyttä teknologiaa, joka ei kuitenkaan toimisi ilman luotettavaa työryhmää. Aidianin tavoitteena on tehdä laadukkaita ja helppokäyttöisiä vieritestejä, joiden avulla voi saada selville, tarvitseeko potilas antibiootteja. Jokainen oikea hoitoratkaisu edistää taistelua antibioottiresistenssiä vastaan, joka on yksi suuremmista uhkista terveydellemme niin nykypäivänä kuin tulevaisuudessakin. Aidianilla on alallaan viidenkymmenen vuoden kokemus, joka ei kuitenkaan estä kehitystä; se antaa vielä suuremman syyn kehittyä vastuullisemmaksi ja korkealaatuisemmaksi yritykseksi, joka tuottaa asiakaslähtökohtaisia tuotteita.

Vaikken ole koskaan aiemmin ollut Aidianilla, pääsin työstä helposti jyvälle selkeiden kirjallisten ohjeiden avulla, joissa näkyivät kuvatkin. Myös muut työntekijät auttoivat mielellään, kun yhtään mitään epäselvää tuli vastaan. Pakkaaminen, mikä oli pääsäännöllinen työtehtäväni, osoittautui rauhalliseksi ja mielekkääksi hommaksi. Välillä täytyi vain asettaa tarvittavat asiat taiteltaviin kartonkipakkauksiin tai liimata etikettejä. Pakattava materiaali vaihtui melko tiuhaan tahtiin, mikä toi vaihtelevuutta työpäiviin. Myös työergonomiasta pidettiin huolta – työpisteitä ja -tehtäviä vaihdettiin säännöllisesti. Vaikka välillä tehtaalla sattuikin jotain odottamattomia haasteita, niistä kuitenkin aina selvittiin.

Tultuani ensimmäisenä päivänä töihin, olin positiivisesti yllättynyt iloisesta työilmapiiristä ja tehtaan siisteistä tiloista. Melkein vuosi sitten olin työharjoittelussa kaupassa, jossa sain harmikseni huomata, ettei siisteys ollutkaan aivan jokaisen työnantajan prioriteettina. Oli ihanaa, että Aidianilla asiat ovat toisin. Siisteys ja reipas ilmapiiri ovat tärkeä osa sitä, miksi Aidianille on niin mukava tulla töihin.

Vielä yksi mielekäs yllätys oli maanantaisin työntekijöille tarjottava ilmainen aamupuuro. Työpaikka myös auttaa työntekijöitä maksamalla pienen osan jokapäiväisestä lounasbuffetista, jossa on kattava valikoima nälkäisimmillekin. Osuimme onneksi myös ajankohtaan, jolloin Aidian tarjosi työntekijöilleen kakkua kesäkauden alkamisen kunniaksi. Söimme myös herkullista piirakkaa, joka antoi voimia työpäivän loppuun asti.

Kaiken kaikkiaan jäi hyvin positiivinen mielikuva Aidianista sen tarjoamine kesätyökokemuksineen. Neljän viikon aikana sain kehittää monia tärkeitä taitoja, kuten pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta. Tulen todellakin mielelläni uudestaan, jos sellainen mahdollisuus tulee vastaan!

Kesäisin terveisin,

Alina Hekkanen