Hyppää sisältöön

112-päivänä kiinnitetään huomio arjen turvallisuuteen

11.2. vietettävällä 112-kampanjalla halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Kemianteollisuudessa tuotannon ja tuotteiden turvallisuutta kehitetään monipuolisesti, pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti.

112-päivä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteiskampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa kiinnitetään huomiota tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Kyse on arjen teoista ja valinnoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

112-päivä on virallisesti 11.2., mutta kampanja kestää koko viikon 6, jolloin ympäri Suomea järjestetään yli sata turvallisuusteemaista tapahtumaa. Vuoden 2017 kampanjassa pääkohderyhmänä ovat perheelliset. 112-päivä muistuttaa myös hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä. Hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa.

Suomessa kemianteollisuuden vastuullisuusohjelma Responsible Carea on toteutettu jo 25 vuoden ajan. Yksi Responsible Care-ohjelman keskeinen teema on tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus. 

Reponsible Care -ohjelmassa kehitetään turvallisuusosaamista monin tavoin. Mukana olevissa 95 yrityksessä järjestetään vuosittain lähes 3 000 koulutustilaisuutta ympäristö-, terveys- ja turvallisuusaiheista. Turvallisuuden kummiverkostot ovat kemianteollisuuden yritysten oppimisverkostoja, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia ja tunnistetaan yhteisiä kehityskohteita. Tällä hetkellä käynnissä on ympäri Suomea 6 verkostoa, joissa on mukana 36 yritystä.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on Responsible Care-ohjelmassa mukana oleville yrityksille ja toimipaikoille ja ensimmäistä kertaa myös oppilaitoksille tunnustus esimerkillisestä turvallisuustyöstä. Palkinto kannustaa tavoitteellisempaan turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. 

Responsible Caren juhlavuoden teema on vastuulliset valinnat.

Lisätietoja

112-päivä