Hyppää sisältöön

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaran mukaan uudella kemian pilotointialustalla ratkaistaan aikamme suurimpia haasteita – ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Samalla uudistetaan yritysten liiketoimintaa ja luodaan niille kasvun mahdollisuuksia.

VTT Bioruukki on toiminut Espoossa viisi vuotta. Kemian pilotointialusta vahvistaa sen paikkaa maailman merkittävien pilotointikeskusten joukossa ja täydentää VTT Bioruukissa jo olemassa olevia prosessointiteknologioita kokonaisvaltaiseksi ketjuksi raaka-aineista tuotteiksi.

VTT:n prosessikemian koetehdastoiminta käynnistyi 1990-luvun lopulla Rajamäellä ja Otaniemessä. Pilotoinnilla kehitetään uusia, laboratorioissa hyviksi todennettuja ideoita ja menetelmiä kohti teollisen tuotannon mittakaavaa. 

Uuden kemian pilotointialustan toiminnassa tärkeimmät tehtävät ovat vaihtoehtoisten muovimateriaalien ja muovin kierrätyksen kehittäminen. 

Suomalaiset yritykset voivat VTT Bioruukissa kehittää ja kaupallistaa tuote- ja prosessikonseptejaan aiempaa nopeammin ja halvemmalla, kun käytössä ovat VTT:n asiantuntijat ja tutkimusympäristöt.

VTT Bioruukissa on monipuolinen valikoima prosessinkehitysyksiköitä ja erilaisia reaktoreita. Lisäksi saatavilla on termokemiallisen konversion, biomassan prosessoinnin, kestävän kemian sekä metallien ja mineraalien talteenoton asiantuntija-, tutkimus- ja kehityspalveluita.

Lue lisää VTT:n tiedotteessa. 

VTT Bioruukki