Hyppää sisältöön

Vielä on hyvää aikaa tarjota nuorille arvokas kesätyökokemus

On tärkeää, että tässä maailmantilanteessa tarjotaan niin nuoremmille koululaisille kuin jo toimialalle mahdollisesti suuntautuville opiskelijoille kesätyöpaikkojen muodossa uskoa tulevaisuuteen, kirjoittaa johtava asiantuntija Anni Siltanen.

Meillä Kemianteollisuus ry:ssä oli ilo työllistää kesäkuussa kaksi Tutustu työelämään ja tienaa -nuorta. Heidän ajatuksiaan harjoittelusta pääset lukemaan täältä. Nuoren työllistämisestä oppii paitsi nuori itse myös ihan jokainen kollega. On äärimmäisen virkistävää – ja terveellistäkin – testata omia ajattelumallejaan ja vaikkapa sitä, osaammeko itse kertoa omasta työstämme tarpeeksi ymmärrettävästi. Jargoniin sortuu helposti.

Kemianteollisuuden lähes kaikissa työehtosopimuksissa on mahdollistettu yrityksissä tämän tyyppinen, kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää kestävä, nuorten kesätyöharjoittelu. Kahden viikon jakson kokonaiskorvaus nuorelle on 365 euroa. Nuoren voi ottaa harjoitteluun 1.6.–31.8. välisenä aikana. Lisätietoa harjoittelusta täältä.

On tärkeää, että tässä maailmantilanteessa tarjotaan niin nuoremmille koululaisille kuin jo toimialalle mahdollisesti suuntautuville opiskelijoille kesätyöpaikkojen muodossa uskoa tulevaisuuteen. Kesätöiden myötä nuorille muodostuu parempi ja realistisempi kuva työelämästä sekä omasta osaamisestaan ja valmiuksistaan.

Kesätöiden avulla nuoret saavat arvokasta kokemusta työelämästä, työelämän pelisäännöistä sekä kemianteollisuudesta toimialana, mikä on koko alan tulevaisuuden kannalta tärkeää. Nuorten teot, ajatukset ja ideat voivat myös tuoda uudenlaista virtaa ja osaamista työpaikoille. Uskomme, että positiiviset kokemukset toimialan yrityksistä kantavat ja muokkaavat alan mielikuvaa nuorten silmissä. Kesätyöt ovat monessa mielessä työpaikoille win–win-tilanne.

Kemianteollisuuden yritysten kesätyöpaikkojen määrää seurataan Kesätyölaskurilla. Lukemat lähestyvät nyt jo kahden edellisen kesän lukuja. Tuota lukua ehtii vielä hyvin kartuttaa.