Hyppää sisältöön
Etusivu Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Sisällysluettelo

Jäsenasiat

Vastaus

Vastaus

Vastaus

Työelämä

Paikallisella sopimisella tarkoitetaan työehdoista sopimista yritys-, toimipaikka- tai työpaikkatasoilla. Paikallista sopimista voi tapahtua sekä edustuksellisella (luottamusmiehen välityksellä) että yksilökohtaisella (työnantaja ja yksittäinen työntekijä) tasolla. Paikallisella sopimisella voidaan paremmin huomioida yrityskohtaiset tarpeet.

Kemianteollisuuden työehtosopimukset tarjoavat laajat mahdollisuudet paikalliseen sopimiseen. Työehtosopimusmääräyksestä riippuen sopiminen on mahdollista joko luottamusmiehen välityksin tai työnantajan ja yksittäisen työntekijän välillä.  

Palkankorotuksista sovitaan työehtosopimusneuvotteluissa. Tällä hetkellä korotukset on sovittu vuodelle 2023 ja 2024. Sitä myöhempien vuosien korotustaso on vielä täysin auki, eikä tulevaa korotustasoa voida vielä ennustaa.

Työehtosopimukset solmitaan usein kahdeksi tai jopa kolmeksi vuodeksi, jolloin voidaan taata työrauha ja työehdot pidemmäksi aikaa.

Kemianteollisuus ry:n neuvottelemat työehtosopimukset ovat voimassa työehtosopimuksesta riippuen vuoden 2024 loppuun saakka tai vuoden 2025 alkupuolelle. 

Vastuullisuus

Vastaus

Vastaus

Vastaus

Koulutus

Kemianteollisuuden huippuosaajaksi voit opiskella ammatillisessa oppilaitoksessa, oppisopimuksella tai korkeakoulussa. Katso lisää täältä.

Kemiaa ja luonnontieteitä opiskelemalla voi päätyä todella monipuolisiin työtehtäviin.

Lue esimerkkejä täältä.