Hyppää sisältöön

Timo Leppä materiaaliviikolla Kokkolassa: Kemia mahdollistaa biotalouden

Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä puhui Kokkola Material Weekin avajaistilaisuudessa 30.10.2017 kemianteollisuuden roolista biotaloudessa.

Kokkola Material Week on kansainvälinen, koko viikon kestävä materiaaltieteiden suurtapahtuma. Avajaistilaisuudessa Kokkolan kaupungintalolla Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä kertoi kemianteollisuudesta biotaloudessa.

– Kemia mahdollistaa biotalouden, ja kemiaa tarvitaan kaikissa biotalouden prosesseissa. Monilla kemianteollisuuden yrityksillä on hyviä ja toimivia esimerkkejä siitä, miten kemia tuo lisäarvoa kierto- ja biotalouteen. 

– Biotalouden riittää haasteitakin. Monin paikoin markkinat ovat vasta muotoutumassa. Suurten volyymien lähteet saattavat olla hajallaan ja biomassan tuotanto hyvin kausittaista. Tutkimusta ja tuotekehitystä tarvitaan paljon lisää. 

Timo Leppä korosti, että biotaloudessa toimialarajoilla ei ole merkitystä. 

– Verkosto- ja kumppanuusmallit luovat uutta – nykyinen teollisuus synnyttää uutta teollisuutta. Uusi biotalous syntyy nykyisen teollisuuden yhteyteen, sanoi Timo Leppä. 

(Valokuva: Tero Pajukallio)