Hyppää sisältöön

Tervetuloa Kemianteollisuuden tilaisuuksiin SuomiAreenassa!

Kemianteollisuus osallistuu useisiin tapahtumiin SuomiAreenassa, joka järjestetään Porissa 27.–30.6.2023. Tervetuloa paikan päälle! Näissä tilaisuuksissa pääset tapaamaan ja kuulemaan asiantuntijoitamme:

Vetyareena 2023

27.-29.6.2023

Vetyareena on Porin torilla sijaitseva tapahtumateltta, jossa pääset tutustumaan Suomen vetytalouden tulevaisuuteen ja kuulemaan, miten puhdas vety kuljettaa Suomen uuden energian aikakaudelle. Vetytalouden edelläkävijöiden yhdessä rakentama kolmipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen alan parhaat osaajat kertomaan, mitä vetytalouteen siirtyminen edellyttää ja miten puhtaaseen vetyyn panostamalla nostamme Suomen vetytalouden edelläkävijäksi.

Kemianteollisuus on Suomen suurin vedyn valmistaja ja käyttäjä. Kemianteollisuus ry on mukana järjestämässä tapahtumaa ja mukana seuraavissa keskusteluissa.

OSAAMINEN JA TYÖVOIMA

Tiistai 27.6.2023 klo 10.45–11.15

Mitä: Vedystä visioidaan Suomen viennin uutta tukijalkaa. Miten Suomesta tehdään maailman johtava vetytalous? Entä mitä osaamista yritykset tarvitsevat?

Missä: Vetyareenan tapahtumateltta

VETY JA TEOLLISUUDEN VÄHÄHIILISTÄMINEN

Tiistaina 27.6.2023 klo 16.15–17.00

Mitä: Tilaisuuden moderaattorina toimii Visa Noronen. Panelisteina tilaisuudessa Matti Malkamäki Hycamite:sta, Berndt Schalin Flexens:sta. Aleksi Lumijärvi eNordic:sta ja Sami Nikander Kemianteollisuudelta.

Missä: Vetyareenan tapahtumateltta

VETYGRILLIBILEET

Tiistai 27.6.2023 klo 18–21

Missä: Vetyareenan tapahtumateltta

VETYTALOUS – SUOMEN HYVINVOINNIN VETURI?

Torstaina 29.6.2023 klo 13.30–14.30

Missä: Vetyareenan tapahtumateltta

Vetyareenan ohjelman löydät täältä: bit.ly/42GP7qi

Kemianteollisuus on mukana myös seuraavissa paneeleissa:

KORJAUSSARJA SUOMALAISEN OSAAMISEN JA TYÖVOIMAPULAN RATKAISEMISEKSI

Torstaina 29.6.2023 klo 12–13

Mitä: Miten saamme suomalaisen osaamistason uudelleen nousuun? Mitä työelämä odottaa osaamiselta? Mitä nuorille kuuluu? Mukana keskustelemassa tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry:n puheenjohtaja Maija Aaltola, Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Ella Siltanen, Bolidenin vastuullisuusjohtaja Hanna-Leena Heikkilä ja Opetusneuvos Martti Hellström.

Missä: Raatihuoneenpuiston lava, Teatterikatu 7

Keskustelu on katsottavissa MTV Katsomossa:

Korjaussarja suomalaisen osaamisen ja työvoimapulan ratkaisemiseksi

LUMA-PANEELI KAIPAAKO MATIKKA TIKTOKKIA VAI KARTTAKEPPIÄ?

Torstaina 29.6.2023 klo 13–14

Mitä: Suomi tarvitsee uusia matematiikan ja luonnontieteen osaajia, mutta myös uusia tapoja opettaa matematiikkaa ja luonnontieteitä. Mitä nämä keinot ovat? Miten ne saataisiin levitettyä kaikkien opettajien ja kasvattajien käyttöön? Kemianteollisuus ry:n johtava asiantuntija Anni Siltainen on mukana keskustelemassa osaamisesta ja koulutuksesta.

Missä: Eetunaukion lava, Itäpuisto 4

Lisäksi Kemianteollisuus järjestää sidosryhmilleen useita kutsuvierastilaisuuksia kuluvan viikon aikana.

Nähdään Porissa!