Hyppää sisältöön

Tekniikan museon säätiö hakee uudistushenkistä johtajaa

Tekniikan museo etsii monipuoliseen ja haastavaan tehtävään henkilöä, jolla on jo kokemusta esimiestehtävistä yritys- tai järjestökentällä tai museoalalla. Koet, että sinulla on kykyä, kokemusta ja innostusta kehittää Tekniikan museota kohti vaikuttavampaa tulevaisuutta yhdessä asiantuntevan ja motivoituneen henkilökunnan sekä yhteiskunnallisesti merkittävien taustayhteisöjen kanssa.

Johtajan tehtävänä on 2020-luvulla kasvattaa entisestään museon valtakunnallista vaikuttavuutta ja vetovoimaa, vahvistaa taloutta sekä luotsata museo kansainvälisesti merkittäväksi toimijaksi alallaan.

Johtaja kehittää Tekniikan museon säätiön toimintaa ja toimii museon johtajana. Hän vastaa säätiön hallituksen tekemien päätöksien toimeenpanosta ja osallistuu strategiatyöskentelyyn, valmistelee toimintasuunnitelmat ja talousarviot sekä johtaa museon kokoelma-, näyttely- ja palvelutoimintoja. Johtaja vastaa museon taloudesta, rahoituksesta ja hallinnosta sekä sidosryhmätyöskentelystä, markkinoinnista ja viestinnästä sekä kansainvälisistä suhteista yhteistyössä vahvasti toimintaan sitoutuneen henkilökunnan kanssa.

Uudelta johtajalta edellytetään johtamiskokemusta ja vahvaa talousosaamista sekä näyttöä onnistuneesta vaikuttavuustyöstä ja varainhankinnasta. Säätiöiden ja järjestöjen toiminnan, kulttuurialan ja sen rahoitusmekanismien tai tekniikan alan verkostojen tuntemus katsotaan eduksi. Koet itsesi muutosjohtajaksi ja olet erinomainen verkostoituja. Ihmisenä olet avoin ja helposti lähestyttävä, analyyttinen ja kokonaisuuksia hahmottava, työtä pelkäämätön ja rutiineja sietävä. Koet omaksesi museon arvot: vuorovaikutus, yhdenvertaisuus ja rohkeus.

Tehtävässä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa tekniikan, kauppa-, yhteiskunta- tai humanististen tieteiden alalta. Kielitaitovaatimuksena on sujuva suomi, ruotsi ja englanti,muu kielitaito katsotaan eduksi.

Haku on avoinna 18.6.2020 klo 17 saakka. Haastattelut järjestetään kesä-heinäkuussa. Uuden johtajan odotetaan aloittavan toimessaan viimeistään 2.11.2020 nykyisen museonjohtajan jäädessä eläkkeelle loppuvuodesta.

Hakemukset palkkatoivomuksineen osoitetaan museonjohtaja Marjo Mikkolalle, marjo.mikkola@tekniikanmuseo.fi.

Lisätietoja Marjo Mikkolalta puhelimitse numerosta 050 3755 687.

(Valokuva: Tekniikan museo)

 

Keskeisten teollisuus- ja insinöörijärjestöjen sekä pääkaupunkiseudun kuntien ylläpitämä Tekniikan museo on valtakunnallinen vastuumuseo, jonka tehtävänä on suomalaisen teollisuuden, teknologian ja tekniikan alan kulttuuriperinnön tallentaminen, tutkiminen ja esitteleminen. Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo on viimeisten kymmenen vuoden kuluessa kehittynyt voimakkaasti kävijäkohteena ja palveluiltaan. Museo tunnetaan suomalaisella museokentällä edistyksellisenä kehittäjänä ja aktiivisena vaikuttajana. Vuonna 2019 museossa kävi yli 42 000 vierailijaa.