Hyppää sisältöön

Tässä ovat Kemianteollisuuden TTT-harjoittelijat

Kemianteollisuuden toimistolla Etelärannassa on tällä viikolla aloittanut kaksi TTT-harjoittelijaa, eli Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijaa. Oliver Gädda (kuvassa oikealla) ja Matilda Erkkilä ovat olleet töissä kaksi päivää ja jakavat tässä jutussa ajatuksiaan ja kokemuksiaan ensimmäisistä työpäivistään ja työtehtävistään.

 

  1. Kuka olet?
  2. Mitä opiskelet?
  3. Harrastuksia?
  4. Miksi päätit hakea Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan Kemianteollisuus ry:lle?
  5. Millaisia työtehtäviä sinulla on ollut?
  6. Mikä on yllättänyt ensimmäisten päivien aikana?
  7. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
  8. Terveiset Kemianteollisuudelle

Oliver Gädda

1. Moi, nimeni on Oliver. Olen 17-vuotias poika Espoosta.

2. Minulla loppui juuri toinen lukuvuosi Gymnasiet Grankulla Samskolassa (GGS). Kuten nimestä huomaa, olen ruotsinkielisessä lukiossa.

3. Pelaan jalkapalloa Grankulla IFK:ssa, ja vapaa ajalla pelaan golfia sekä frisbeegolfia.

4. Päätin hakea Kemianteollisuudelle töihin, koska olen kiinnostunut kemiasta ja taloudesta. Sen lisäksi kirjoitan kemian YO-kokeen syksyllä, ja ajattelin, että voisin saada hyödyllistä informaatiota koetta varten.

5. Olen osallistunut palavereihin, webinaareihin ja muihin keskusteluihin, mikä on ollut todella kiinnostavaa. Sen lisäksi minulla on ollut työtehtäviä tietokoneella.

6. Kuinka monipuolinen ala tämä on. Täältä varmasti löytää jotain, josta on itse todella kiinnostunut, ja sen lisäksi oppii myös paljon uusia asioita. Että ei ole kyse vain molekyyleistä. Toimisto on myös todella hienossa paikassa! Aivan huikeat näköalat!

7. En ole vielä varma. En ole vielä päättänyt, mitä opiskelen lukion jälkeen tai mille alalle tavoittelen. Olen harkinnut pilottia tai sitten jotain liiketoimintaan liittyvää työtä. Haluaisin myös matkustella paljon.

8. Kiitos tästä mahdollisuudesta, ensimmäiset päivät ovat olleet hauskoja, ja odotan innolla tulevaa.

Matilda Erkkilä
  1. Olen Matilda Erkkilä, 15 vuotias.

2. Aloitan yläkoulun 9. luokan syksyllä. Suosikkiaineitani ovat matematiikka, kemia ja biologia. Peruskoulun jälkeen tähtään urheilulukioon.

3. Harrastan taitouintia SM-tasolla.

4. Halusin saada näkökulman kemianteollisuuteen, koska kemianteollisuuden työpaikat kiinnostavat minua tulevaisuudessa, ja ajattelen, että etujärjestössä saa hyvän kokonaisvaltaisen näkemyksen alan kirjosta.

5. Olen osallistunut palavereihin ja webinaariin, ja olen myös kerännyt yhteystietoja Exceliin.

6. Minut on yllättänyt se, kuinka monipuolista täällä työskentely on – kun olen kuullut, mitä eri töitä ihmiset tekevät täällä.

7. Haluaisin opiskella kemiaa/luonnontieteitä ja päätyä esim. diplomi-insinööriksi.

8. Kiva olla täällä! Kiitos että sain tulla, on varmasti opettavainen kokemus.