Hyppää sisältöön

Sara Salminen: Tuoteviestinnän kautta kemianteollisuus tutuksi

Terveisiä Bernerin kesäkonttorilta Helsingin Herttoniemestä!

Olen Sara, yliopisto-opintojani viimeistelevä Bernerin kesätyöntekijä, joka on viihtynyt talossa jo useamman vuoden. Kesä kuluu viime vuoden tapaan viestinnän monipuolisissa tehtävissä viestintäkoordinaattorina. Uutena ja itselleni mieluisana ”aluevaltauksena” työhöni on tänä kesänä kuulunut aiempaa enemmän brändi- ja tuoteviestintää.

Tuoteviestinnän myötä erilaiset kemianteollisuuden aiheet ovat väistämättä tulleet lähemmäksi työnkuvaani. Bernerillä on paljon omaa tuotantoa teknokemian alalla, ja tuotteista viestiessä muun muassa tuotesisällöt ja aineosat vaativat huolellista perehtymistä. Tärkeää on huomioida niin tuotekehityskemistien, pakkausasiantuntijoiden kuin tuotepäälliköiden näkökulma ja asiantuntijuus, samalla kun viesti on muotoiltava suurelle yleisölle ymmärrettäväksi. Tällä hetkellä myös erilaiset kosmetiikan puheenaiheet, kuten kemikaalikuormitus, luonnonkosmetiikka ja säilöntäaineet ovat paljon esillä niin mediassa kuin kuluttajien keskuudessa, ja näihin viestinnän on osattava reagoida. 

Viestinnän työ Bernerillä on mahdollistanut minulle teknokemian aihealueisiin tutustumisen; joku päivä saan tehtäväkseni shampoopullon kierrätysohjeiden laatimisenja toisena muotoilen vastauksia kuluttajien kysymyksiin tuotteen ainesosista. Tämäkin kesä tuo varmasti mukanaan taas uusia tilaisuuksia oppia ja kehittyä, ennen kuin ryhdyn syksyllä kauppatieteiden maisterin tutkintoni viimeistelyyn gradun parissa. Bernerillä olen pitänyt siitä, että monessa saa olla mukana ja olen saanut kosketuspintaa kemianteollisuuden alaan puhtaasti kaupallisellakin koulutustaustalla. Onkin hyvä muistaa, että alan yritykset työllistävät laajasti myös muihinkin kuin teknisiin tehtäviin.