Hyppää sisältöön

Sanni Heikkilä: Kesäni täynnä kemiaa

Hei! Olen Sanni ja toimin tutkimusavustajana Kiillon tutkimuskeskuksessa. 

Opiskelen Tampereen ammattikorkeakoulussa laboratoriotekniikan insinööriksi. Päädyin Kiillolle kesätöihin koulun harjoittelun kautta, jonka tavoitteena oli tutustua työelämän laboratoriotöihin. Harjoittelupaikkani valintaan vaikutti kiinnostus kemianteollisuuden laboratoriotöitä kohtaan, näin ollen Kiilto oli juuri oikea valinta minulle. Myös yrityksen hyvä maine sekä sijainti herätti kiinnostukseni paikkaa kohtaan.

Kiilto on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella. Liiketoiminta-alueita ovat rakentaminen, teollisuuden kiinnitysratkaisut, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiilto tarjoaa asiakkaille monipuolisia liimaratkaisuja, asiantuntija- ja testauspalveluja sekä teknistä tukea. Suomessa Kiillon tuotantolaitokset sijaitsevat Lempäälässä, Turussa ja Hankasalmella. Tuotekehitys tapahtuu Lempäälässä ja Turussa. Suomen lisäksi Kiilto toimii omien tytäryhtiöiden kautta yhdessätoista eri maassa.

Kesätyöpaikkani sijaitsee Kiillon tutkimuskeskuksessa Lempäälässä polyuretaaniliimojen parissa. Olen päässyt oppimaan ja opettelemaan monipuolisesti liimojen erilaisia tutkimiseen ja kehittämiseen liittyviä työtehtäviä. Kiillolla saan olla osana kannustavaa ja mukavaa työyhteisöä. Täällä olen päässyt kehittämään omaa osaamistani opiskelemallani alalla, joka on arvokasta tulevaisuuden näkymiä ajatellen. On ollut hienoa huomata erilaisten projektien parissa, kuinka olen saanut oppia ja tehdä lyhyessä ajassa niin paljon. Omassa tiimissä on ollut huippua työskennellä, sillä avoimuus ja matala kynnys kysyä mieltä askarruttavista asioista on tehnyt uuden oppimisesta miellyttävää. Vastuun kantaminen annetuista projekteista ja työtehtävistä on luonut tunteen, että tekemiseeni luotetaan. Tämä taas on opettanut minua luottamaan omaan työskentelyyni, joka on ensiarvoisen tärkeää valitsemallani työuralla. Kesätyö on ollut jo tähän asti monipuolinen ja opettavainen, sekä ennen kaikkea hieno kokemus. Odotan innolla tulevaa loppukesää!

 

Kesäterveisin,

Sanni Heikkilä