Hyppää sisältöön

Saara Laamanen: Taviksesta teekkariksi

Olen 21-vuotias kemiantekniikan opiskelija. Lähdin Espoosta Lappeenrantaan kohti uutta kaupunkia, koulua ja tulevaisuutta.

Vietin abivuottani lukiossa, kun oikeasti piti ryhtyä miettimään, mitä seuraavana syksynä haluaisi opiskella. Olin lukenut pitkän matikan, fysiikan ja kemian ja myös biologia kiinnosti. Tällä kombolla moni ajattelee, että lääkis on ainoa hakuvaihtoehto. Pidin itsekin lääkistä tulevana koulunani ihan vain sen takia, ettei paremmasta ollut tietoa. Onneksi minulle kutenkin avautui tekniikan alan tarjoamat opiskelumahdollisuudet.

Yhteishaussa hain ensimmäisenä vaihtoehtona Aalto-yliopistoon ja toisena Lappeenrannan teknillisen yliopiston kemiantekniikan koulutusohjelmaan. Pääsykokeisiin luin rennosti eikä tie Aalto-yliopistoon aivan auennut. Otin siis suunnaksi Lappeenrannan. Parin ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen tajusin, ettei lappeen Rannoilta kannata lähteä minnekään. Kannatti ottaa riski ja lähteä avoimin mielin kohti tuntematonta kaupunkia ja koulua!

Kuva: Saara Laamanen

Opiskelen nyt jo kolmatta vuotta kemiantekniikkaa. Tänä keväänä olisi tarkoitus valmistua tekniikan kandidaatiksi. Kemiantekniikkaa opiskelemalla olen saanut erittäin laajan, monipuolisen ja kokonaisvaltaisen koulutuksen. Minulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä erilaisiin työtehtäviin teollisuuteen tai vaikkapa tutkijaksi. Lähes jokaisessa teollisuuden yrityksessä on tarvetta kemiantekniikan osaajalle, joten mahdollisuuksia on monia. Itse haluaisin tulevaisuudessa työskennellä tuotekehityksessä.

Nyt yhteishaun aikaan kannustan kaikkia harkitsemaan kemiantekniikkaan ja kemiaan liittyviä jatko-opiskeluvaihtoehtoja. Suosittelen tietenkin omaa kouluani Lappeenrannassa, sillä itse olen pitänyt omaa opiskeluaikaani erittäin antoisana, mutta alaa voi opiskella myös ”tavallisen” yliopiston puolella tai ammattikorkeakoulussa. Opiskeluiden suhteen töitä pitää kyllä tehdä, mutta kaikesta on selvitty ja erityisesti käytännönläheiset laboratoriotyökurssit ovat olleet suosikkikurssejani. Tasapainona opiskeluille teekkarikulttuuri tarjoaa paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia!

Kuva: Miika Tiainen

Meidät Katalyytit-blogistit löydät myös Snapchatista käyttäjänimellä Nuori_kemia! Sitä seuraamalla löydät meidät kuvaamassa omaa arkeamme, annamme vinkkejä ja vastaamme kysymyksiin!

Saara Laamanen

Olen uusi Katalyytit-blogisti. Opiskelen kolmatta vuotta kemiantekniikkaa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja tällä hetkellä kirjoitan kandiani. Tulevaisuuden tavoitteenani on työskennellä tuotekehityksen parissa.