Hyppää sisältöön

Ravelast Polymers liittyi Responsible Care-vastuullisuusohjelmaan

Kumi- ja polyuretaanituotteita ja pinnoitteita valmistava Ravelast Polymers on viimeisin kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmaan liittynyt yritys. Päätös liittymisestä oli varsin looginen.

– Responsible Care tukee luontevasti johtamisjärjestelmäämme, minkä johdosta liittyminen oli meille helppo päätös. Koemme vastuullisen toiminnan osaksi yrityksemme toimintaa. Responsible Care ohjelma antaa tähän hyvän kanavan sekä tarjoaa käyttöön toimivia työkaluja ja tietoa alan tilanteesta, sanoo kehityspäällikkö Matti Junnila.

– RC:n avulla voimme myös tuoda asiakkaillemme tietoa vastuullisesta toiminnasta ja sen kehittymisestä.

Tuotteiden ja tuotannon vastuullisuudelle on tilausta asiakkailta. 

– Asiakaspinta on pikkuhiljaa heräämässä vastuullisuuskeskusteluun ja ajatuksia vastuullisuuden osalta ilmenee aika ajoin. Varsinaisiin vaatimuksiin törmäämme vielä toistaiseksi harvoin. Uskomme kuitenkin, että vastuullisuuden merkitys vahvistuu tulevaisuudessa. Haluamme seurata tilannetta ja olla osaltamme mukana vastuullisuuskeskustelussa.

Vastuullisuustyössä on omat haasteensa ja aina voi tehdä paremmin.

– Suurimmat haasteet liittyvät mahdollisesti käytettyjen tuotteiden ja pinnoitteiden parempaan kierrättämiseen. Hyvänä esimerkkinä on toiminnasta syntyvä kumijäte, joka on aikaisemmin saatu heikosti kierrätettyä johtuen käyttämiemme kumilaatujen monipuolisuudesta. Tämän seurauksena myös kumijäte on kirjavaa ja jäte on päätynyt heikon tasalaatuisuuden vuoksi energiajätteeksi. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin parempaan päin teettämämme opinnäytetyön myötä.

Työn tulosten pohjalta saimme kumijätteemme kiertotalouden piiriin ja alustavien kustannuslaskelmien mukaan mahdollisesti myös säästöjä verrattuna aikaisempaan hävitystapaan. Kumijätteet ovat vasta yksi osa toimintaamme ja haemme aktiivisesti ratkaisuja myös muille jätejakeillemme, kuten polyuretaanijätteille. Ensisijaisesti pyrimme myös niiden osalta kiertotalouteen. Olemmekin saaneet jo lupaavia merkkejä ja tutkimustyö on käynnissä.

Ravelast Polymers

Lisätietoja

Responsible Care on kemianteollisuuden vastuullisuusohjelma. Suomessa on tehty kestävän kehitystä tukevaa kehitystyötä 27 vuotta. Tapaturmat ovat vähentyneet 90 %, energiankulutus 20 %, vedenkulutus 59 % ja kasvihuonekaasupäästöt 34 %. Responsible Care -ohjelmassa vastuullisuustyö on tavoitteellista ja vuorovaikutus vahvaa.