Hyppää sisältöön

Paremman työn opas julkaistiin englanniksi

Eurooppalaiset kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöt kiinnostuivat Työturvallisuuskeskuksen julkaisemasta Paremman työn oppaasta. Opas on nyt käännetty englannin kielelle.

Paremman työn opas esittelee käytännönläheisesti esimerkkien ja harjoitustehtävien avulla hyviksi havaittuja keinoja parantaa henkilöstön aktiivista työtyytyväisyyttä ja sisäistä motivaatiota. Opas on tarkoitettu hyödynnettäväksi kaikilla tasoilla organisaatiossa. Opas sopii kaikille toimialoille.

Paremman työn opas ilmestyi Työturvallisuuskeskuksen julkaisemana vuonna 2017. Englanninkielinen versio A Guide for Better Work ilmestyi Euroopan kemianteollisuuden työnantajajärjestö ECEG:n julkaisemana. Se on saatavilla maksuttomana pdf-versiona.

Aloite Paremman työn oppaan kääntämiselle tuli Euroopan kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöiltä.

”Paremman työn opas esiteltiin Euroopan kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöjen sosiaalidialogikokouksessa keväällä 2018. Oppaan tuore lähestymistapa henkilöstön sisäisen motivaation kehittämiseen herätti uteliaisuutta ja mielenkiintoa eurooppalaisten järjestöjen keskuudessa”, kertoo johtava asiantuntija Riitta Juvonen Kemianteollisuudesta.

Sosiaalidialogin eurooppalaiset osapuolet ovat työnantajia edustava European Chemical Employers Group (ECEG) sekä palkansaajia edustava IndustriAll European Trade Union. Sosiaalidialogissa mukana ovat Euroopan maiden kemianteollisuuden työnantaja- ja palkansaajajärjestöt.  Suomi on aktiivisesti mukana tässä yhteistyössä.

”Jotta oppaan ajatuksia voitaisiin levittää laajemmin, Euroopan kemianteollisuuden työnantajajärjestö ECEG tarjosi rahoituksen oppaan kääntämiseen englanniksi”, kertoo Juvonen.

Paremman työn opas on osa Työturvallisuuskeskuksen yhteistyöhanketta kemianteollisuuden Hyvää huomista -ohjelman kanssa. Hankkeessa kuusi kemianteollisuuden yritystä haki uusia keinoja tuotannon työntekijöiden aktiivisen työtyytyväisyyden ja sisäisen motivaation edistämiseen. Paremman työn oppaan on kirjoittanut Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko, joka toimi hankkeessa kouluttajana ja konsulttina.

Hyvää huomista on kemian alan työhyvinvointiohjelma, jota toteuttavat yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Ammattiliitto Pro, Teollisuusliitto ja Ylemmät toimihenkilöt YTN.

A Guide for Better Work (pdf)Työturvallisuuskeskuksen sivulla.