Hyppää sisältöön

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään 4.12. – valinnoilla voi vaikuttaa

Suomalaisen Työn Liitto järjestää Osta työtä Suomeen -päivän 4.12.2020. Teemapäivä muistuttaa kuluttajia suomalaisen työn tärkeydestä ja kotimaisten tuotteiden ja palveluiden valinnan vaikutuksista. Korona-aika on kurittanut Suomen taloutta, vaikeuttanut monien yritysten toimintaa sekä painanut suomalaisten työllisyyttä ja toimeentuloa. 10 euroa lisää kuussa suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin tuo vuositasolla 10 000 työpaikkaa Suomeen.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan korona-aika on yhdenmukaistanut suomalaisten näkemyksiä suomalaisten tuotteiden tai palveluiden ostamisen tärkeydestä. Jopa 77% suomalaisista pitää tärkeänä, että suomalaisia kehotettaisiin ostamaan tuotteita ja palveluita, jotka työllistävät suomalaisia. Kolmannes vastaajista sanoi, että etsii aiempaa enemmän tietoa tuotteiden kotimaisuudesta ja valmistusmaasta. 

Suomalaisen työn liitto on laskenut, että jos jokainen suomalainen käyttää 10 euroa lisää kuussa kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin tuo vuositasolla 10 000 työpaikkaa Suomeen.

Osta työtä Suomeen -päivään 4.12.2020 voi osallistua ostamalla kotimaista, haastamalla mukaan ja osallistumalla keskusteluun somessa. Sosiaalisessa mediassa ovat käytössä tunnisteet #ostatyötäsuomeen ja #kymppikotimaiseen.

Lue lisää Suomalaisen Työn Liiton tiedotteessa