Hyppää sisältöön

Orthex tuottaa ämpäreitä täydellä teholla – suomalaiset lähtivöt metsään

Koronavirukseen suojautumisella on ollut monenlaisia seurauksia. Suomessa ihmiset ovat lähteneet innolla metsään marjastamaan ja sienestämään. Lohjalaisen Orthexin tehtaalla tuotantolinjat tuottavat muoviämpäreitä täydellä teholla.

Yrittäjien (toimittaja Pauli Reinikainen) jutussa tehtaanjohtaja Tom Ståhlberg sanoo Orthexin ämpärien myynnin kasvaneen korona-aikana toistakymmentä prosenttia. Orthexin tehtaalta valmistuu vuosittain lähes miljoona ämpäriä. Tänä kesänä kaikki on myyty,. 

– Suosituimmat ämpärit on valmistettu neitseellisestä materiaalista, sillä niitä voidaan käyttää elintarvikkeiden säilyttämiseen, Ståhlberg kertoo. Koronatilanne on näkynyt myös muiden Orthexin tuotteiden, kuten kodin säilytysjärjestelmien kysynnän kasvuna. 

Lähtevät ihmiset kalastamaankin. Orthexilla uudet kierrätysmateriaalit ovat mahdollistaneet ämpärien valmistuksen muun muassa kalaverkoista. Tuote tuli markkinoille kevään aikana.

Orthex Group on vuonna 1956 perustettu muoviyritys, joka oli alunperin perheyritys. Se työllistää Lohjalla 65 työntekijää. 

Lue koko juttu Yrittäjien kotisivulla.