Hyppää sisältöön

Orthex ja Stora Enso kehittävät biokomposiitista valmistettavia keittiövälineitä

Kuusesta ja sokeriruo´osta valmistettavat innovatiiviset keittiövälineet sisältävät 98 prosenttia biopohjaisia materiaaleja.

Kotien käyttötuotteita valmistava Orthex Group ja metsäteollisuusyritys Stora Enso yhdistävät voimiaan biokomposiiteista valmistettavissa keittiövälineissä. Fossiilipohjaiset muovit korvataan kuusesta ja sokerisuo´osta valmistettavilla bipohjaisilla materiaaleilla. Kyseessä on tuoteryhmässään ainutlaatuiset tuotteet, jotka sisältävät 98 % biopohjaista materiaalia ja vähentävät jopa 80 % tuotteiden hiilijalanjälkeä. 

Orthex lanseeraa kaikkiaan yhdeksän biopohjaisisesta materiaalista valmistettavaa GastroMax BIO-tuotetta. Uutuustuotteisiin käytettävä biokomposiitti tulee Stora Enson tehtaalta Ruotsista. Tuotteisiin käytettävä puu tulee optimaalisesti puutuotteiden ja sellun valmistuksen sivuvirroista. 

Uusissa tuotteissa yhdistyvät niin puun kuin muovin hyvät ominaisuudet. Puun vahvuus ja kovuus yhdistyy muovien helppohoitoisuuteen ja hygienisyyteen. Nyt Stora Enso tutkii mahdollisuuksia soveltaa DuraSense™-biokomposiittiaan esimerkiksi huonekalujen, lavojen, työkalujen ja kuluttajatuotteiden valmistuksessa. 

Lue lisää Stora Enson tiedotteessa.