Hyppää sisältöön

Nolla tapaturmaa: kemianteollisuuden yrityksille menestystä työturvallisuudessa

Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt työturvallisuuden tasoluokitukset jäsentyöpaikoille, joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Tänä vuonna tasoluokituksen saaneista työpaikoista 18 saavutti nollan tapaturman tavoitteen. Lisäksi hyvästä kehityksestä työturvallisuudessa tasoluokituksen saivat monet yritykset. Joukossa on lukuisia kemianteollisuuden yrityksiä.

Nolla tapaturmaa -foorumi on työpaikkojen verkosto, jossa tavoite on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen. Foorumi on toiminut vuodesta 2003. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 440 työpaikkaa ympäri Suomen.

Tasoluokituksen sai kaikkiaan 63 työpaikkaa eri puolilta Suomea. Nolla tapaturmaa -foorumin vuosittaiset tasoluokitukset perustuvat yhdessä jäsentyöpaikkojen kanssa luotuihin kriteereihin. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta sekä edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Tasoluokitukset on jaettu kolmeen ryhmään: Maailman kärjessä, Kohti maailman kärkeä ja Suuntana maailman kärki. Kaikkiin ryhmiin kuuluu useita kemianteollisuuden yrityksiä.

Maailman kärjessä, kemianteollisuuden yritykset:

Finnfeeds Finland

Roal

Synthomer Finland

Trinseo Suomi, Hamina

Venator P&A Finland

Yara Suomi, Siilinjärvi

Kohti maailman kärkeö, kemianteollisuuden yritykset:

Danisco Sweeteners

KiiltoClean 

Medisize Oy, Kontiolahden tehtaat

Mirka

 

Suuntana maailman kärki, kemianteollisuuden yritykset:

Kiilto 

ViskoTeepak 

Nolla tapaturmaa -foorumi järjestää 5.5.2020 klo 9-10.30 kaikille avoimen verkkoseminaarin 
Näin me sen teimme – Työturvallisuuden tasoluokitetut kertovat”. Seminaarissa kuullaan kolmen tasoluokituksen saaneen työpaikan askelista heidän kehityspolullaan. Seminaariin voi ilmoittautua täällä. 

Lue lisää Nolla tapaturmaa-tiedotteessa.