Hyppää sisältöön

Neste ja IKEA siirtyvät askeleen kohti fossiilivapaata tulevaisuutta

Neste ja IKEA hyödyntävät muovituotteiden valmistuksessa tähde- ja jäteraaka-aineita, kuten paistorasvaa ja kasviöljyjä. Biopohjaista polypropeenia tuotetaan ensimmäsitä kertaa maailmassa. Kaupallisen tuotannon pilotointi alkaa syksyllä 2018.

IKEA pyrkii vaihtamaan kaikki yhtiön tuotteissa käytettävät muovit kierrätetyistä ja/tai uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun muoviin vuoteen 2030 mennessä. Neste ja IKEA julkistivat vuonna 2016 yhteistyönsä, jolla pyritään poistamaan fossiiliset raaka-aineet IKEAn muovituotteista. 

Nesteen tiedotteen mukaan IKEA ja Neste pystyvät nyt hyödyntämään muovituotteiden valmistuksessa tähde- ja jäteraaka-aineita, kuten käytettyä paistirasvaa ja vastuullisesti valmistettuja kasviöljyjä. Kaupallisen tuotannon pilotointi alkaa syksyllä 2018. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun biopohjaista polypropeenia tuotetaan suuressa mittakaavassa. Tähän mennessä PP-muovia on pystytty valmistamaan ilman raakaöljyyn pohjauituvia materiaaleja vain laboratorio-olosuhteissa. 

Biopohjaisen muovin valmistus perustuu Nesteen kokonaan biopohjaisista raaka-aineista valmistamiin uusiutuviin hiilivetyihin. IKEA on ensimmäinen yritys, joka hyödyntää Nesteen biomuovien toimitusvalmiutta.

Lue lisää Nesteen tiedotteessa.