Hyppää sisältöön

Muovien kierrätyksen ja biopohjaisten materiaalien kehittämiseen uusi verkosto

Kehitteillä oleva 4Recycling-ekosysteemihanke on avoin verkosto muovien kierrätyksestä ja vaihtoehtoisista biopohjaisista materiaaliratkaisuista liiketoimintaa hakeville tahoille. Mukana ovat merkittäviä yrityksiä ja järjestöjä.

4Recycling-ekosysteemihankkeen tavoite on synnyttää Suomeen uusi globaalia liiketoimintaa toimeenpaneva muovien ja biopohjaisten materiaalien kehittämisen ja kierrätyksen verkosto. Liiketoimintaa haetaan sekä palveluista että teknologian ja uusien materiaalien, jalosteiden ja kierrätystuotteiden viennistä.

Tällä hetkellä valmistelussa on muovien kierrätyksen laaja tutkimus- ja kehittämishanke. Seuraavaksi  tarkastellaan biokomposiittien ja päivittäistavarakaupan pakkaamisen kehittämistarpeita.

Ekosysteemin kokoamisessa yhteistyökumppaneina CLIC Innovationin kanssa ovat olleet Business Finland ja Andritz, BMH Technology, Borealis, Fortum Waste Solutions, Fortum, Kemira, Lassila & Tikanoja, Metsä Fibre, Metsä Board, Metsäliitto Osuuskunta, Neste, Stora Enso, UPM-Kymmene, Valmet. Mukana ovat myös Kemianteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Metsäteollisuus ry.

Lue lisää CLIC Innovationin tiedotteessa.