Hyppää sisältöön

Mikko Mäenpää, Orion: Monipuolinen kesä myynnin ja markkinoinnin parissa

Olen Mikko Mäenpää, ja opiskelen Turun kauppakorkeakoulussa kauppatieteitä. Toimin tänä kesänä Orionilla Suomen kaupallisten toimintojen traineena. Työtehtäväni ovat todella monipuolisia, ja olen päässyt oppimaan paljon myynnistä ja markkinoinnista. Työssäni parasta on ehdottomasti se, että kaikki työpäivät ovat erilaisia. Maanantaina saatetaan kuvata videota markkinoinnille, tiistaina tiliöidä ostolaskuja ja keskiviikkona tehdään taas jotain aivan muuta.

Tälle kesälle tavoitteeni oli löytää ensimmäinen oman alan työpaikka, jossa pääsisin näkemään ja oppimaan mahdollisimman laajasti markkinoinnista ja myynnistä. Näin jälkikäteen on helppo todeta, että onnistuin tavoitteessani loistavasti. On ollut hienoa ja opettavaista seurata ammattitaitoisten kollegoiden työtä päivittäin. Minua on myös pyydetty mukaan moneen projektiin, jotta pääsisin oppimaan uutta. Välillä pelkkä kokoukseen osallistuminen voi opettaa asioita, joita ei koulun penkillä kuulisi.

Ennen ensimmäistä työpäivääni luulin tietäväni, mitä ”säännelty ala” pitäisi yleisesti sisällään. Ensimmäisen kuukauden jälkeen pystyin kuitenkin jo huomaamaan, kuinka paljon lääkealalla on olemassa sääntöjä ja käytäntöjä, mistä vain harva tietää. Yllätyin itse esimerkiksi siitä, kuinka paljon suunnittelua markkinointi vaatii sääntelystä johtuen. Vaikka sääntely asettaa haasteita, niin kaikessa on myös positiiviset puolensa. Kun asioita suunnitellaan tarkkaan, on lopputuloskin laadukasta.

Olen kiitollinen siitä, että Orion ja lääkeala ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden oppia ja ymmärtää yhtä maailman suurinta ja kaikkia koskettavaa alaa. Työssäni olen ymmärtänyt, kuinka tärkeitä pienetkin asiat ovat. Jos kaupasta ei saa maitoa kuukauteen, ihmiset kyllä siitä selviävät. Lääkkeiden osalta niin ei aina ole. Sen takia jokaisen työpanoksella on merkitystä. Yhdessä pystymme rakentamaan hyvinvointia ympäri Suomea ja maailmaa.

Terveisin,

Mikko

Mikko Mäenpää

Trainee, Orion