Hyppää sisältöön

Martina Nyman: Bra gemenskap på Mirkas PowerTools avdelning

Jag heter Martina Nyman, är 19 år gammal och till hösten påbörjar jag mitt andra studieår på Svenska Handelshögskolan, Hanken. Som huvudämne har jag valt marknadsföring.

Detta har varit min första sommar på Mirka och jag har fått spendera den tillsammans med ett härligt gäng i Jakobstad! Avdelning heter PowerTools och där tillverkar de alla olika sorters slipmaskiner som sedan skickas ut i världen. 

Mina arbetsuppgifter har bestått av att plocka fram och ordna alla olika delar som behövs vid tillverkningen av slipmaskinerna. Också packning av olika reservdelar har hört till mina arbetsuppgifter.  

Det bästa med att jobba på Mirka har varit gemenskapen och att lära känna alla nya människor. Särskilt under denna sommar, som varit så konstig på alla andra sätt, är jag extra tacksam att jag fått ha en så fin arbetsplats. Pausgymnastiken, Ullas goda mellanmål och den trevliga stämningen runt kaffebordet är några av de saker som jag uppskattat extra mycket. 

I nästan 15 år har jag fått se Mirka bakom kulisserna eftersom min mamma jobbar med marknadsföring där. Jag har fått följa med mamma till jobbet som barn och under årens lopp har jag fått träffa och lära känna många av hennes kollegor från Finland och utlandet. Därför har det varit extra roligt att nu själv ha fått jobba på Mirka och se företaget inifrån.  

I framtiden skulle jag absolut kunna tänka mig att jobba på Mirka och förhoppningsvis med någonting som kretsar kring mina studier.

Martina Nyman
Oy Mirka Ab