Hyppää sisältöön

Maria Matveinen: Normaali työpäivä?

Näin ne vuodet vierivät ja onkin jo 2015. Olen päässyt aloittelemaan uutta vuotta uuden harjoittelijamme perehdyttämisessä. Vähän vaihtelua perus työpäiviin!

Millainen sitten on minun normaali työpäivä? Tulen yleensä liukumamahdollisuudesta huolimatta kahdeksan ja puoli yhdeksän välillä töihin. Nyt joululoman jälkeen olin tyytyväinen saadessani tulla hiukan myöhempään. Toki se tarkoitti myös iltapäivästä pidempiä työpäiviä… Pidän siitä, että voi itse vaikuttaa työpäivänsä rytmitykseen. Joskus tulee tehtyä pidempiä, rankkoja työpäiviä laboratoriossa, mutta tämä mahdollistaa joskus vapaapäivän pitämisen tai aikaisemmin töistä lähtemisen.

Vietän suurimman osan ajastani laboratoriossa tutkien polymeerejä. Teen töitä projektiin nimeltä ”Enhanced Oil Recovery”, jossa tutkitaan tehokkaampaa öljyn talteenottoa polymeeriliuoksen avulla. Valmistan polymeereistä kantaliuoksia, joista teen laimennoksia. Liuoksista mittailen esimerkiksi viskositeettia ja suodattuvuutta. Tutkimuksemme on asiakaslähtöistä, joten tutkijana tulen raportoimaan tuloksia myös asiakkaillemme. Toistaiseksi olen kuitenkin lähinnä tutustunut laboratoriotöihin ja tätä kautta polymeerien ihmeelliseen maailmaan.

Toki työpäivääni kuuluvat kahvi-ja lounastauko, jotka rytmittävät mukavasti päivää. Keskellä päivää käyn lounaalla tiimijäsenteni kanssa työpaikkaruokalassamme. Ruokaa kehuinkin jo kesätyöblogikirjoituksessani, mutta voisin vielä todeta miten helppoa ja mukavaa on käydä porukalla tutussa ruokalassa, jossa saa vielä erittäin hyvää ruokaakin! Lounaalla tutustumme toisiimme ja unohdamme työasiat hetkeksi. Pieni breikki töistä tekee hyvää iltapäivän jaksamiselle ja keskittymiselle.

Tähän aikaan vuodesta lähden aamuisin töihin, kun on pimeää ja iltaisin töistä kun on taas pimeää. Välillä lähden hiukan aiemmin, jotta saan pyöräillä noin 2,5 km kotimatkani valoisan aikaan. Toki päivän aikana voin nauttia oheisesta näkymästä työhuoneestani. Nauttikaamme hienoista talvipakkasista, kun niitä välillä on! Ne kun näyttävät olevan katoava luonnonvara…

Maria Matveinen

Olen uusi KT:n blogisti, Maria Matveinen. Kirjoitin ensimmäisen blogikirjoitukseni viime kesänä ollessani kesätöissä Kemiralla ja nyt palaan taas asiaan täältä työelämästä.