Hyppää sisältöön

Luka Valmu, Bioretec Oy: Kesätyö biohajoavien implanttien parissa

Opiskelijana olen kiitollinen, että olen päässyt oman alani yritykseen töihin jo ennen valmistumistani. Implanttien biohajoavuus on minusta erityisen kiinnostavaa ja alansa edelläkävijänä toimiva Bioretec on tarjonnut monia mahdollisuuksia oppia ja kehittyä.

Hei! Minä olen Luka Valmu ja kesätöissä tamperelaisessa yrityksessä nimeltä Bioretec Oy. Opiskelen Tampereen yliopistossa materiaalitekniikkaa ja erikoistun lääketieteen materiaaleihin. Sain keväällä kolmannen vuoden opintoni purkkiin ja samalla valmistuin tekniikan kandidaatiksi. Syksyllä aloitan diplomi-insinööri opinnot. Asun lähellä kouluani Hervannassa, josta kuljen työpaikalle päivästä riippuen autolla tai pyörällä.

Bioretec Oy on ortopedisiä biohajoavia implantteja valmistava ja kehittävä yritys, jonka tuotanto- sekä toimistotilat sijaitsevat Tampereen Hankkiossa. Erilaisia lääketieteen käyttöön tarkoitettuja ruuveja ja nauloja valmistetaan polymeeristä, komposiitista sekä uutena materiaalina magnesiumista. Bioretecin tuotteita käytetään noin 40 eri maassa. Firma onkin biohajoavien luukirurgiaimplanttien edelläkävijöitä niin Suomessa kuin koko maailmassa.

Jo saapuessani työhaastatteluun Bioretecille syksyllä 2022 aistin mukavan ilmapiirin, joka työpaikalla vallitsi. Hyvä tunnelma olikin, oman alan firmaan pääsyn lisäksi, tärkeimpiä syitä, miksi halusin ottaa työpaikan vastaan. Vaikka tulin firmaan osa-aikaisena kiireapulaisena, minua kohdeltiin hyvin ja tasavertaisesti. Ihmisten mukavuus ja uteliaisuus lievensivät uuden edessä kokemaani jännitystä.

Työskentelin aluksi lähinnä asiakaspakkaamossa, mutta keväällä siirryin pääosin puhdastilaan tuotannon hommiin. Kesätöissä työskentelen nyt täysipäiväisesti ja vaihtelen osastoa tarpeen mukaan tuotannon ja asiakaspakkaamon välillä. Tämä mahdollistaa sen, että voin auttaa koko ajan siellä, missä minua eniten tarvitaan. Työtehtäviini kuuluvat esimerkiksi tuotteiden jälkikäsittely ja kokoaminen puhdastilassa, tuotteiden lähettäminen sterilointiin sekä lopullisten asiakaspakkausten kasaaminen.

Olen oppinut paljon lääketieteellisiä laitteita valmistavan yrityksen toiminnasta ja tuotannon kokonaisuudesta. Etenkin siirtyessäni puhdastilaan opin paljon uutta ja pidin erityisesti siitä, että pääsin tekemään töitä suorassa kontaktissa implanttien kanssa.

Työni on mielekästä ja eri osastoilla työskenteleminen lisää vaihtelua mukavasti. Erityisesti nyt kesällä olen saanut vastuuta monenlaisissa eri työtehtävissä, koska vakituiset työntekijät ovat kesälomilla. Työkavereiden positiivista vaikutusta ei voi koskaan korostaa liikaa. Samanhenkisten ihmisten kanssa työskentely ja ajan viettäminen ovat olleet työpäivieni suola.

Luka Valmu