Hyppää sisältöön

Lasikeraamiselle teollisuudelle neuvottelutulos toimihenkilöiden työehdoista

Kemianteollisuus ry, Lasikeraaminen teollisuus LT ry ja Ammattiliitto Pro ry ovat 8.11.2017 saavuttaneet neuvottelutuloksen Lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilösopimuksesta. Neuvottelutulos noudattelee pääkohdiltaan aiemmin Pron kanssa omaksuttua linjaa. Sopimuksen voimaantulo edellyttää liittojen hallintojen hyväksyntää.

Lasikeraaminen teollisuus LT ry ja Ammattiliitto Pro ry:n välillä sovittu neuvottelutulos on tehty ajanjaksolle 1.2.2018−30.11.2020, se koskee lasikeraamisessa teollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä ja sen piiriin kuuluu noin 600 työntekijää.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry

Laura Häyrinen, lakimies, Työelämä, puh. 040 775 4171, laura.hayrinen@kemianteollisuus.fi

Jaana Neuvonen, johtava asiantuntija, Työelämä, puh. 040 580 3447, jaana.neuvonen@kemianteollisuus.fi

Juha Teerimäki, johtava lakimies, Työelämä, puh. 043 850 0928, juha.teerimaki@kemianteollisuus.fi

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.