Hyppää sisältöön

Laittoman lakkoilun on loputtava Medisize Oy:ssä

Kemianteollisuuden jäsenyrityksen Medisize Oy:n Kontiolahden yksiköissä lähes 300 työntekijää on lakkoillut jo kolmatta päivää laittomasti. Lakon on ilmoitettu jatkuvan sunnuntaihin 15.9. asti. Kemianteollisuudessa työehtosopimukset ovat voimassa ja näin ollen myös työrauhavelvoite.

Kemianteollisuus ja Teollisuusliitto ovat yhdessä ilmoittaneet ennen lakon alkua paikalliselle ammattiosastolle ja pääluottamusmiehelle työtaistelun olevan laiton. Tästä huolimatta työtaisteluun on ryhdytty.

Kemianteollisuus pitää työtaistelua täysin edesvastuuttomana ja sillä tullaan aiheuttamaan miljoonien eurojen vahingot yritykselle. Kemianteollisuus vaatii työtaistelun välitöntä lopettamista. Työtaistelua koskeva kanne on vireillä työtuomioistuimessa.

 

Lisätietoja

Minna Etu-Seppälä, johtaja, Työelämä, Kemianteollisuus ry, puh: 040 7780182

kemianteollisuus.fi
Twitter: @Kemianteollisuu
Slideshare: www.slideshare.net/Kemianteollisuusry
Linkedin: http://linkd.in/1g4vUbs
Tilaa uutiskirje: http://bit.ly/1Mk0cTq 

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.