Hyppää sisältöön

L&T: Avointa ja ratkaisukeskeistä suhtautumista monimuotoisuuteen

Lassila & Tikanoja hakee aktiivisesti ratkaisuja palvelualojen kasvavaan työvoimapulaan. Rekrytointiongelmat on tehty voitettaviksi avoimuudella ja ratkaisukeskeisyydellä.

L&T:n HR-asiantuntija Lotta Palonen kirjoittaa tärkestä aiheesta, palvelualojen kasvavasta työvoimapulasta. Vai voidaanko oikeasti puhua osaajapulasta?  Vai onko kyseessä asenneongelma, kun ulkomaan kansalaiset eivät löydä osaamistaan vastaavia töitä? L&T:lle ukomaan kansalaisia on työllistetty vähän yli 1 200.

– Myönteinen asenne monimuotoisuutta kohtaan ei ole mitään höttöä. Kyse on arvojohtamisesta ja taloudellisen kasvun mahdollistamisesta. Rekrytointikoulutuksissamme painotetaan aina, että kaiken muun paitsi asenteen voi opettaa, rekrytoikaa siis motivoitunein hakija, Palonen kirjoittaa.

-Meitä L&T:läisiä auttaa avoimessa ja ratkaisukeskeisessä suhtautumisessa monimuotoisuuteen oma historiamme: olemme tottuneet palkkaamaan ulkomaan kansalaisia. Olemme tottuneet luovimaan ohi kielimuurin, kohtaamaan työntekijämme ihmisenä.

Usein ulkomaalaisten työllistämiisen vaikeudessa puhutaan juuri kielitaidosta – sen puutteesta.

– Edellytämme sellaista kielitaitoa, että pystymme perehdyttämään työntekijämme. Perehdytysmateriaalit meillä on suomeksi ja englanniksi, videomateriaalilla täydennettynä, jolloin myös lukihäiriöiset ja heikosti lukutaitoiset mitä tahansa kieltä äidinkielenään puhuvat työntekijät saavat tukea oppimiselleen.

L&T etsi valtakunnallisen kumppanin suomen kielen koulutukseen. Ensimmäinen ryhmä aloitti ennen Covid-19-epidemiaa ja kurssi päättyi hiljattain.

– Palaute esimiehiltä oli, että yhteistyö helpottui ja työn laatu on parantunut.

– Jatkoehdotus: aletaan nähdä palveluammattien osaajat ympärillämme ja arvostaa heitä. Kotoutuminen tapahtuu myös asiakaskontakteissa. Haetaan siis kaikin mokomin osaajia ulkomailta, se on 2020-lukua. Työllistetään kuitenkin myös heidät, jotka ovat jo muuttaneet maahan ja ovat hyvää vauhtia kotoutumassa.

Lue L&T:n Lotta Palosen kirjoitus yhtiön Lassikko-sivulla.