Hyppää sisältöön

Kumiteollisuuden työntekijöille sekä Kemianteollisuuden ja kumiteollisuuden sähköalantyöntekijöille neuvottelutulos

Kemianteollisuus ry, Kumiteollisuus ry ja Sähköalojen ammattiliitto ry ovat 30.11.2017 saavuttaneet neuvottelutuloksen sähköalantyöntekijöiden työehtosopimuksesta. Lisäksi Kumiteollisuus ry ja Teollisuusliitto ry ovat 7.12.2017 saavuttaneet neuvottelutuloksen Kumiteollisuuden työntekijöiden työehtosopimuksesta.

Neuvottelutulokset noudattelevat pääkohdiltaan aiemmin TEAMin (Teollisuusliitto) kanssa omaksuttua linjaa. Kumiteollisuuden työehtosopimuksen piiriin kuuluu noin 1000 työntekijää ja Kemianteollisuuden ja Kumiteollisuuden sähköalan työehtosopimuksen piiriin noin 80 työntekijää.

 

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry
Juha Teerimäki,
johtava lakimies, Työelämä, puh. 043 850 0928, juha.teerimaki@kemianteollisuus.fi

Kemia – osa hyvää elämää

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.