Hyppää sisältöön

Kumiteollisuudelle neuvottelutulos toimihenkilöiden työehdoista

Kemianteollisuus ry, Kumiteollisuus ry ja Ammattiliitto Pro ry ovat 28.11.2017 saavuttaneet neuvottelutuloksen Kumiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos noudattelee pääkohdiltaan aiemmin Pron kanssa omaksuttua linjaa. Sopimuksen voimaantulo edellyttää liittojen hallintojen hyväksyntää.

Kumiteollisuus ry ja Ammattiliitto Pro ry:n välillä tänään sovittu neuvottelutulos on tehty ajanjaksolle 1.12.2017−30.11.2020, se koskee kumiteollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä ja sen piiriin kuuluu noin 400 työntekijää.


Lisätiedot

Kemianteollisuus ry

Juha Teerimäki, johtava lakimies, Työelämä, puh. 043 850 0928, juha.teerimaki@kemianteollisuus.fi

Jukka Sarhimaa, lakimies, Työelämä, puh. 040 184 1004, jukka.sarhimaa@kemianteollisuus.fi

 

Kemia – osa hyvää elämää

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.