Hyppää sisältöön

Kraton teki Yrityskylävierailusta menestyksen

Yrityskylä on peruskoulun 6. ja 9. luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden ja työelämän oppimiskokonaisuus, joka kannustaa yritteliäisyyteen. Oulussa kemian yritys Kraton Chemical Oy lähti innolla mukaan tutustuttamaan 6.luokkalaisia yritykseen ja sen työtehtäviin. PienoisKratonista tuli menestys.

Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaan oppimisympäristöön rakennettiin Kratonin pienoisyritys – PienoisKraton – kaudelle 2017-2020.

–  Kuulimme hyvää Yrityskylä -formaatista. Tutustuimme toimintaan ja totesimme, että formaatti sopii hyvin ohjelmaamme toteuttaa yhteiskuntavastuuta tehdasta ympäröivässä yhteisössä, sanoo Kratonin HSES-päällikkö Elisa Tuhkanen.

Kraton halusi tehdä Yrityskylässä mahdollisimman todenmukaisen ja mieleenpainuvan työpaikan sekä kokemuksen lapsille kohderyhmän ikä ja sen asettamat vaatimukset huomioiden. PienoisKratonissa työskentelee tehtaanjohtaja, vuoromestari, turvallisuusoperaattori, prosessioperaattori ja varasto-operaattori.

– Oppilaat tekivät ihan oikeita töitä: prosessin ohjausta, pumpun käynnistystä, lukkojen kiinnittämistä, asiakaspalvelua, myynti- ja ostotyötä. Saamamme palautteen mukaan ja paikan päällä työskentelyä nähneenä voin sanoa: kyseessä oli suuri menestys. Koululaisten antama kouluarvosana 9,05 kertoo aika paljon siitä, miten he päivän kokivat.

– Onnistuimme tekemään työtehtävistä järkevän kokoisia: ei liian helppoja mutta ei liian vaikeitakaan. Huolellisuutta tarvittiin kaikissa tehtävissä – kuten oikeassa työssäkin. Nyt 155 oppilaalla on omakohtaisia kokemuksia Kratonista. On aika hienoa kuulla oppilaalta, että hän voisi hyvinkin tulla Kratonille isona töihin, sanoo Elisa Tuhkanen.

Entä jatkossa?

– Kokemukset ovat erittäin hyvät. Koko henkilöstömme on ylpeä Yrityskylästä ja etenkin koululaisilta saamastamme palautteesta. Tavoitteena on tuoda Yrityskylän pienoisKratonille jotain uutta ja mielenkiintoista joka syksy.