Hyppää sisältöön

Kraton Chemicalilla on vetovoimaa nuoriin

Oululainen kemianteollisuuden yritys Kraton Chemical on onnistunut poikkeuksellisella tavalla tavoittamaan nuoret ja vakuuttamaan heidät alan ja yrityksen vetovoimasta.

Työturvallisuuskeskuksen julkaiseman Telma-lehden artiikkelissa avataan sitä, miten oululainen Kraton Chemical onnistuu vuodesta toiseen saamaan hyviä nuoria tehtaalle tuuraajiksi ja harjoitteluun. 

Kraton Chemical jalostaa mäntyöljyä noin sadan työntekijän voimin. Joka kesä tehdas työllistää nuoria harjoittelijoita ja tuuraajia yliopistoista ja ammattioppilaitoksista  Tänä vuonna kesätyöntekijöitä on 15, joista 12 työskenteli tuotannossa.

Kyöturvallisuusasioista vastaava päällikkö Elisa Tuhkanen sanoo Telman jutussa, että Kratonilla ei ole koskaan ollut vaikeuksia saada hyviä nuoria töihin. Se on tullut kuitenkin pitkäjänteisellä työllä. Kratonlaiset ovat ahkerasti käyneet luennoimassa yliopistolla. Työpaikalla jokaisen nuoren perehdyttämiseen käytetään tarkan suunnitelman mukaan viikkoja. 

Oulussa Kraton Chemical on saanut kolmena vuonna parhaan kesätyöpaikan palkinnon Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa. Yritys on myös voittanut Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon. Yhtiö aloitti pari vuotta sitten kehittämään turvallisuuskulttuuriaan niin, että tapaturmataso saadaan lähelle nollaa.

Kratonilla katsotaan myös lapsiin. Kraton on mukana Oulun seudun ammattiopiston Yrityspolku-toimintamallissa, jonka tavoite on räätälöidä opinnot vastaamaan yritysten tarpeita. Yrityksellä on myös  toimiva oppilaitosyhteistyö Oulun Yrityskylä -hankkeessa. Sen kohteena ovat peruskoulun yläluokkalaiset.

Lue Riitta Niskasen juttu Telma-lehdessä.