Hyppää sisältöön

KL-Lämpö Oy tukee lukiolaisten kemian opintoja juhlavuotensa kunniaksi

Vedenkäsittelyyn erikoistunut kemian alan yritys KL-Lämpö Oy on päättänyt lahjoittaa 25-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi 25 kemian oppikirjaa Pirkkalan lukioon. Yritys järjesti kemian jatkokurssin opiskelijoille myös vierailun Pirkkalan toimitiloihinsa huhtikuussa 2018. Tempauksen tavoite oli lisätä kemian alan houkuttelevuutta nuorten silmissä ja kannustaa heitä hakeutumaan tulevaisuudessa kemian alan opintoihin ja töihin.

– Haluamme luoda kemian alasta houkuttelevaa mielikuvaa nuorille, jotta alan opintoihin hakeutuisi mahdollisimman paljon lupaavia osaajia ja jotta kemian osaaminen säilyisi Suomessa korkealla tasolla, perusteli KL-Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Olli Edgren tempausta.
– Kemianteollisuus tarjoaa hyvin monenlaisia uramahdollisuuksia, mutta niistä ei ole nuorilla tarpeeksi tietoa. Tämä on heille yksi konkreettinen esimerkki työstä, johon kemiaa opiskelemalla voi päästä.

Yritysvierailun aikana 17 Pirkkalan lukion kemiankurssilaista pääsi tekemään veden ominaisuuksiin liittyviä koetehtäviä ja tutustumaan yrityksen tuotantoon. KL-Lämmön laboratoriopäällikkö Sari Kurvinen piti ryhmälle pohjustuksen veden ominaisuuksista ja vesikemiasta, minkä jälkeen kurssilaiset pääsivät testaamaan oppimaansa käytännössä yrityksen laboratoriossa. Harjoitustehtäviin sisältyi erilaisten vesinäytteiden kovuuden ja pH:n mittaamista sekä päättelyä vaativia tehtäviä.

– Kemia on loputtoman mielenkiintoista ja antoisaa – se liittyy ihan kaikkeen ympärillämme. On hienoa, jos voimme tällaisen yritys-oppilaitosyhteistyön avulla lisätä alan vetovoimaa nuorten silmissä, Sari Kurvinen toteaa.

Yritysvierailuun sisältyi myös kierros KL-Lämpö Oy:n tuotannon tiloissa, minkä aikana käsiteltiin erityisesti työturvallisuuteen ja turvallisuusmerkintöihin liittyviä asioita.

– Kemiaa ei tarvitse pelätä, mutta pitää tiedostaa, mitä tekee. Opinnot antavat tähän hyvän pohjan, Kurvinen totesi vierailun lopuksi nuorille.

Lukiolaisryhmän vierailu ei ollut ensimmäinen kerta, kun KL-Lämpö Oy tekee yhteistyötä oppilaitoksen kanssa. Yrityksessä on vuosien mittaan ollut useita harjoittelijoita ammattikorkeakouluista ja ammattioppilaitoksista, ja kokemukset ovat olleet hyviä. Moni harjoittelijoista on tehnyt ensin opinnäytetyönsä yritykselle ja sen jälkeen työllistynyt yritykseen valmistumisensa jälkeen. Lisäksi yrityksessä on ollut useita paikallisia nuoria kesätöissä ja tet-jaksoilla.

KL-Lämpö Oy on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka työllistää reilut 40 henkeä ympäri Suomen. Yritys tarjoaa energiatehokkuutta parantavia vedenkäsittelyn ratkaisuja teollisuuteen, voimalaitoksiin ja kiinteistöihin.

(Valokuva: Taija Laurila, KL-Lämpö Oy)