Hyppää sisältöön

Kinkkutemppu tulee taas – kierrätä joulukinkun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi

Suuren suosion saavuttaneen Kinkkutempun keräyspisteitä on tänä jouluna peräti 230 eri puolilla Suomea. Kierrätykseen kelpaavat kinkun lisäksi kalkkunan, kalan tai juuressipsien paistinrasvat. Keräysaika on 20.12.2018–7.1.2019.

Kinkkutemppu järjestetään nyt kolmannen kerran. Tavoite on tuplata viime vuoden tulos ja saada mukaan 300 000 suomalaista kotitaloutta. Paistinrasvat kierrätetään hyvään tarkoitukseen: Kinkkutemppu-kampanja lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia lapsiperheitä tukevalle Hope ry:lle.

Tänä jouluna Kinkkutempun keräyspisteitä on peräti 230, eri puolilla Suomea. Keräyspiste löytyy muun muassa Suomen jokaisesta K-Citymarketista. 

Kinkkutemppuun kelpaavat kinkun lisäksi myös kalkkunan, kalan tai juuressipsien paistinrasvat. Paistosta yli jääneistä rasvoista valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta Nesteen Porvoon jalostamolla. Jätteistä ja tähteistä tuotetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä on jopa 90% pienempi CO2 – jalanjälki kuin fossiilisella dieselillä.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kemianteollisuuden lisäksi Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry KIVO ja kunnalliset jätelaitokset, Suomen Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus- ja palvelut YTP.

Lue lisää Kinkkutempun kotisivulla: miten toimia, keitä on mukana, kaikki keräyspisteet, tietoa Hope ry:stä, usein kysytyt kysymykset.