Hyppää sisältöön

Kiilto kierrättää yritysten muovipakkaukset

Kiillon pilottihankkeessa edistetään muovisten yrityspakkausten kierrätystä. Hankkeella kerätään kokemuksia kierrätyksestä ja kehitetään tarkoitukseen sopivia toimintamalleja.

Turun yliopistollisen keskussairaalan ruokapalvelusta vastaava Kaarea ja Oral Hammaslääkärit lähtivät mukaan Kiillon kierrätyshankkeeseen. Molempien toiminnassa syntyy runsaasti muovipakkauksia.

Kiilto koulutti Kaarean ja Oral Hammaslääkärien henkilökuntaa, ja antoi opastusmateriaalit. Itse kierrätys osoittautui helpoksi kun tiedettiin, mitä tehdä. Kaikki pakkaukset huuhdeltiin kevyesti ja laitettiin erillisiin säkkeihin, jotka Lassila & Tikanoja kuljetti Merikarvian laitokselle. Siellä pakkaukset käsiteltiin ja rouhittiin uusien pakkausten materiaaleiksi. 

Kiillon pilottihankkeeseen, jossa kierrätettiin HDPE-muovipakkauksia, osallistuivat myös SOL Palvelut, Viking Line, Naantalin kylpylä ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko. HDPE-pakkausten keräys aloitettiin myös Kiillon tehtaalla Turussa. Tämä on vähentänyt tehtaan energiajätteen määrää huomattavasti. Kokemukset pilottihankkeesta ovat niin hyvät, että jatkoa on tulossa. 

Lue lisää Kiillon kotisivulla.