Hyppää sisältöön

Kiilto kehittää pakkausten kierrätystä monin tavoin

Kiilto on linjannut ympäristölupauksessaan, että vuoteen 2025 mennessä 70 prosenttia sen pakkauksista on uudelleenkäytettäviä, kierrätysmateriaalia tai uusiutuvaa materiaalia. Tavoitteen saavutamiseksi tehdään määrätietoisesti työtä.

Kiillon kierrätettävät pakkaukset ja kierrätysmateriaalista valmistetut pakkaukset auttavat rakennusalaa pienentämään ympäristövaikutustaan. Kiillon tiedotteessa R&D Support Manager Lilli Puntti kertoo, mitä yhtiössä tehdään kunnianhimoisen ympäristölupauksen saavuttamiseksi. 

Vuonna 2018 Kiillto otti käyttöön uudet, täysin kierrätettävät polyeteenistä valmistetut lattiatasoitesäkit. Ne korvaavat asteittain vanhat paperisäkit, joiden sisällä on muovinen kalvo. Säkit eivät aiheuta pölyongelmia, ja niiden säänkestävyys ja tiiviys helpottavat varastointia. 

Kiilto on ottanut ja ottamassa käyttöön myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja kierrätettäviä pakkauksia. Saumalaastiämpärit on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetystä polypropeenista. Kiinnityslaastisäkeissä siirrytään käyttämään kierrätettyä polyeteeniä kevään 2020 aikana. Tämän vuoden aikana on tulossa myös muita pakkauksia, jotka on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetystä polypropeenista.

Rakennustyömailla kierrätettävätkin pakkaukset päätyvät nykyään energiajätteeseen. Haaste on esimerkiksi likaisten pakkausten puhdistaminen. Suomessa välimatkat ovat pitkät ja yhdessä paikassa kierrätettävää muovia syntyy vähän. Kiillon ammattihygienian liiketoiminnassa on käynnistynyt pilottihankkeita, joissa autetaan asiakkaita kierrätyksessä ja etsitään parhaiten toimivia käytäntöjä. 

Lilli Puntti uskoo, että rakennusalan tuotteiden kierrätys helpottuu tulevaisuudessa, kun mekaanisen kierrättämisen ohella ryhdytään käyttämään kemiallista kierrätystä. Siinä muovin rakenne rikotaan kaasutuksessa hiilivedyiksi ja muovit palaavat takaisin öljytasolle. Ensimmäiset alan pilottilaitokset ovat jo käynnistyneet. Alan suomalaisia edelläkävijöitä on Neste Oyj.

Lue lisää Kiillon tiedotteessa.