Hyppää sisältöön

Kenkä ja nahkateollisuuden, kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinteollisuudelle neuvottelutulos toimihenkilöiden työehdoista

Kemianteollisuus ry, Kenkä- ja Nahkateollisuus ry ja Ammattiliitto Pro ry ovat 8.11.2017 saavuttaneet neuvottelutuloksen Kenkä- ja nahkateollisuuden, kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinteollisuuden toimihenkilösopimuksesta. Neuvottelutulos noudattelee pääkohdiltaan aiemmin Pron kanssa omaksuttua linjaa. Sopimuksen voimaantulo edellyttää liittojen hallintojen hyväksyntää.

Kemianteollisuus ry:n Kenkä- ja Nahkateollisuus ry:n ja Ammattiliitto Pro ry:n välillä sovittu neuvottelutulos on tehty ajanjaksolle 1.12.2017−30.11.2020, se koskee lasikeraamisessa teollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä ja sen piiriin kuuluu noin 400 työntekijää.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry


Jaana Neuvonen,
johtava asiantuntija, Työelämä, puh. 040 580 3447, jaana.neuvonen@kemianteollisuus.fi

Juha Teerimäki, johtava lakimies, Työelämä, puh. 043 850 0928, juha.teerimaki@kemianteollisuus.fi

Laura Häyrinen, lakimies, Työelämä, puh. 040 775 4171, laura.hayrinen@kemianteollisuus.fi

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.