Hyppää sisältöön

Kemikaalisäädösten verkkokurssi korkeakouluille

Kemikaalien valmistusta, kauppaa, käyttöä ja vientiä ja tuontia säädellään lukuisin tavoin. Kemikaalisäädöksistä on nyt tehty avoin verkkoluentokokonaisuus, joka sopii erityisesti korkeakouluille, yrityksille ja viranomaisille.

Luentokokonaisuuden ovat toteuttaneet yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Helsingin yliopisto ja Euroopan kemikaalivirasto ECHA. Luennoille ja kemikaaleja koskevalle tiedolle on suuri tarve. Eri säädösten velvoitteiden perusteet ja riskinarvioinnin ja hallinnan menettelyt ovat teollisuudessa keskeisiä asiakokonaisuuksia, jotka on hallittava. Luennoista on erityistä hyötyä opiskelijoille ja teollisuuden alalle tuleville työntekijöille. 

Verkkoluentoja on tehnyt suuri joukko asiantuntijoita yrityksistä ja yhteisöistä: Bayer Oy, Euroopan kemikaalivirasto ECHA, Teknokemian Yhdistys ry, Suomen Ympäristökeskus SYKE, Ruokavirasto, Työterveyslaitos, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, liikenne- ja viestintäministeriö, Kemira Oyj, Kiilto Oy, maa- ja metsätalousministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Luonnonvarakeskus Luke, Nornickel Oy, Tikkurila Oyj and Yara Oy. Luennot ovat englanniksi. 

Tutustu verkkoluentoihin Helsingin yliopiston sivulla. 

 

Lisätietoja

Johtava asiantuntija, tuoteturvallisuus Eliisa Irpola, puh 040 539 2556, eliisa.irpola@kemianteollisuus.fi