Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden ja Ammattiliitto Pron neuvottelutulos hyväksytty

Kemianteollisuuden ja Ammattiliitto Pron hallinnot ovat hyväksyneet tänään työehtosopimuksista 5.2.2020 saavutetun neuvottelutuloksen. Sopimus koskee noin 7 000 toimihenkilöä.

Sopimuskausi on 5.2.2020-31.12.2021 ja sopimus korottaa palkkoja vientiteollisuudessa tehdyn pääavauksen mukaisesti 3,3 % (25 kk).

Neuvottelutulos koskee kemian alan toimihenkilösopimusta, kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimusta, kumiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusta, lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilösopimusta sekä Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilöiden työehtosopimusta.

Kemianteollisuuden ja Ammattiliitto Pron välisissä sopimuksissa kilpailukykysopimuksen tuoma hyöty tunneista muutettiin yhdessä alalle sopiviin uusiin työaikaratkaisuihin. Työaikaa pystytään sijoittelemaan joustavammin toiminnan tarpeita vastaavaksi. 

Alalla koulutetaan paljon, jolloin rajoitettu mahdollisuus lisätä tunteja, jotka linkittyvät koulutukseen ja kehittämiseen parani. 

Työehtosopimusratkaisussa tehtiin myös toiminnan joustavuuteen liittyviä tekstiratkaisuja.

Kemianteollisuuden näkemyksen mukaan olennaista koko sopimusratkaisussa oli joustojen lisäksi se, että sopimuskokonaisuudessa pystyttiin kiky:n 24 tunnin kustannushyöty säilyttämään.

– Kemianteollisuuden ja Pron neuvottelutiimit tekivät hyvää työtä vaativassa tilanteessa, toteaa Minna Etu-Seppälä. Neuvottelut kulkivat koko ajan eteenpäin ja asioita saatiin ratkaistua yksi kerrallaan.

 

Lisätiedot

 

Kemianteollisuus ry

 

Minna Etu-Seppälä, johtaja, Työelämä, minna.etu-seppala@kemianteollisuus.fi, puh. 040 778 0182

Kuvalinkki

https://kemianteollisuus.studio.crasman.fi/bank/julkinen_mediapankki/henkilosto/minna_etu-seppala

 

 

kemianteollisuus.fi

Twitter: @Kemianteollisuu

Linkedin: http://linkd.in/1g4vUbs

Tilaa uutiskirje: http://bit.ly/1Mk0cTq 

 

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.