Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinto: haku 16.2.2018 mennessä

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnolla etsitään suuria ja pieniä innovaatioita, joilla on merkitystä ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin sekä ihmisten arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa. Hakuaikaa on 16.2.2018 asti.

Kemian innovaatioita – uusia tuotteita ja palveluita – tarvitaan maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemiseen ja hyvinvoinnin tuottamiseen. Kemianteollisuus palkitsee alan toimijoita joka toinen vuosi jaettavalla, 20 000 euron suuruisella Innovaatiopalkinnolla. 

Palkinnon tarkoituksena on kannustaa yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa toimivia tutkimus -ja tuotekehitysryhmiä uusien kemiallisten tuotteiden ja palveluiden luomiseen. Haemme suuria ja pieniä innovaatioita, joilla on merkitystä ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin sekä ihmisten arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa.

Kyse voi olla esimerkiksi uusista kemiallisista kustannustehokkaammista prosesseista, joilla tuotetaan esim. ympäristöystävällisempiä tuotteita tai uudesta tavasta yhdistää erilaisia teknologioita. Usein pienikin muutos tuotantotavoissa, voi säästää sekä luontoa että kustannuksia ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Kemianteollisuuden vuoden 2016 Innovaatiopalkinnon voittajia olivat Åbo Akademin tutkijaryhmän kehittämät uuden sukupolven ympäristöystävälliset ja halogeenivapaat palonestoaineet sekä UPM:n GrowDex® -nanoselluloosahydrogeeli. 

Lue lisää Kemianteollisuden Innovaatiopalkinnosta ja hae itse palkintoa.