Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon haku on alkanut

Joka toinen vuosi jaettavan Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon tarkoituksena on kannustaa yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa toimivia tutkimus -ja tuotekehitysryhmiä uusien kemiallisten tuotteiden ja palveluiden luomiseen. Hakuaikaa on 15.2.2020 asti.

Nyt avattuun kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat kemianalan tai sen lähitieteiden edustajat, jotka toimivat yrityksissä, yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa tai alan oppilaitoksissa. Kilpailussa haetaan suuria ja pieniä innovaatioita, joilla on merkitystä ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin sekä ihmisten arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa. 

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnossa haetaan keksintöjä tai oivalluksia, joilla on kaupallista potentiaalia. Palkinnon valintakriteereinä ovat lisäksi mm. yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä kemian ja sen lähitieteiden rooli. Palkintoehdotuksen tulee myös noudattaa kestävän kehityksen periaatteita.

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinto jaetaan 16. kerran huhtikuussa 2020. Palkinto on tähän asti myönnetty mm. hyppiville geeneille, pintapuhtaustestille, Parkinsonin taudin alkuperäislääkkeelle, puupohjaiselle kipsausmateriaalille, uuden sukupolven biopolttoaineille ja ympäristöystävälliselle palonestoaineelle. 

Innovaatiopalkintoa voi hakea 15.2.2020 mennessä hakulomakkeella. Se ja lisää tietoa Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnosta löytyy täällä. 

Lue Kemianteollisuus ry:ssä Innovaatiopalkinnosta  vastaavan Carmela Kantor-Aaltosen blogikirjoitus. 

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon aiempien vuosien voittajiin voi tutustua täällä.