Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden hallitus hyväksyi YTN:n kanssa saavutetun neuvottelutuloksen

Kemianteollisuus ry:n hallitus on hyväksynyt Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa 11.2.2020 saavutetun neuvottelutuloksen ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Sopimuksen piiriin kuuluu noin 6 000 kemianteollisuuden ylempää toimihenkilöä.

Sopimuskausi on 11.2.2020-31.1.2022 ja sopimus korottaa palkkoja vientiteollisuudessa tehdyn pääavauksen mukaisesti 3,3 %.

Neuvottelutulos poistaa 24 palkatonta kiky-tuntia sellaisina kuin ne sovittiin kilpailukykysopimuksessa. Tilalle luotiin kokonaan uusia alalle sopivia työaikamalleja. Työehtosopimusratkaisussa tehtiin myös muita toiminnan joustavuuteen liittyviä tekstiratkaisuja.

Kemianteollisuuden näkemyksen mukaan olennaista koko sopimusratkaisussa oli joustojen lisäksi se, että sopimuskokonaisuudessa pystyttiin kiky:n 24 tunnin kustannushyöty säilyttämään.

– Neuvotteluja YTN:n kanssa leimasi koko prosessin ajan erittäin hyvä henki, joka edesauttoi yhteisen ratkaisun löytymistä ilman työtaistelu-uhkia. Tästä iso kiitos koko YTN:n neuvotteluporukalle, sanoo Kemianteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Minna Etu-Seppälä.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry

 

Minna Etu-Seppälä, johtaja, Työelämä, minna.etu-seppala@kemianteollisuus.fi, puh. 040 778 0182

 

Kuvalinkki

https://kemianteollisuus.studio.crasman.fi/bank/julkinen_mediapankki/henkilosto/minna_etu-seppala

 

 

kemianteollisuus.fi

Twitter: @Kemianteollisuu

Linkedin: http://linkd.in/1g4vUbs

Tilaa uutiskirje: http://bit.ly/1Mk0cTq 

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.