Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden alan merkittävä vaikuttaja Jari Rosendal on poissa

Tiistai toi järkyttäviä uutisia, kun Kemira kertoi toimitusjohtajansa, vuorineuvos Jari Rosendalin, 58, poismenosta.

Tieto kuolemasta otettiin hyvin surullisina vastaan myös Kemianteollisuus ry:ssä, jossa Rosendal oli pidetty ja arvostettu tekijä ja vaikuttaja. Rosendal oli Kemianteollisuuden hallituksen jäsen vuosina 2014-2023. Hän oli myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallituksen sekä sen työvaliokunnan jäsen vuosina 2017-2018.

Rosendal tuli tunnetuksi järjestössä määrätietoisena vaikuttajana, joka halusi parantaa kemianalan toimintamahdollisuuksia Suomessa ja Euroopassa. Hän näki globaalin kemian yhtiön toimitusjohtajana hyvinkin laajasti mitä kansainvälisessä kilpailussa menestymiseen tarvitaan.

Rosendal työskenteli vuodet 2017 ja 2018 Kemianteollisuus ry:n puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana 2019-2020. Järjestön toimitusjohtajana vuonna 2018 aloittanut Mika Aalto muistelee lämmöllä entistä läheistä työkumppaniaan:

– Jari oli Kemianteollisuuden hallituksen puheenjohtaja silloin kun aloitin toimitusjohtajan tehtävässä kesäkuussa 2018. Jari antoi minulle erinomaisen perehdytyksen, sekä ohjeet ja neuvot tähän työhön, ja siksi Jari on minulle erityisen läheinen kaikista puheenjohtajista. Hän oli ihmisenä lämmin ja ystävällinen, ja siitä syystä kovin pidetty henkilö. Hän oli taitava ja määrätietoinen yritysjohtaja, jolla oli ratkaisuhakuinen ja eteenpäin vievä ote asioihin, ja siksi häntä ja hänen osaamistaan arvostettiin laajasti.

Jari Rosendal oli myös kemian alan Euroopan kattojärjestön CEFICin hallituksen jäsen vuosina 2014-2023, ja sitä kautta hän jätti jälkensä alan edunvalvontaan niin Suomessa kuin myös Euroopan tasolla. Hän oli Kemianteollisuuden hallituksessa hyvin aktiivinen jäsen, eikä koskaan pitänyt omia mielipiteitään vakan alla – ja hyvä niin, sillä näkemykset olivat teräviä ja edistivät aina asiaa, jota yhdessä haluttiin ajaa. Jarin vaikutus ulottui kemian alaa laajemmin myös koko suomalaiseen elinkeinoelämään, koska hän oli EK:n hallituksen sekä sen työvaliokunnan jäsen vuosina 2017-2018.

– Jarin poismeno oli surullinen, ennenaikainen ja yllättävä. Otamme lämpimästi osaa perheen, läheisten ja myös kemiralaisten työkavereiden suruun, sanoo Mika Aalto.

(Valokuva: Kemira)